sourze.se

Hanne Kjöllers eviga förakt mot sjuka

Hanne Kjöller har i flera år, i artikel efter artikel, i DN, spytt ut sin galla över sjuka. Men det blir inte trovärdigt, då hon i samma veva angriper ALLA bidragstagare.

I början när Hanne Kjöller kom ut med sina fördomsfulla artiklar, så tänkte jag att hon kanske bara var dum och oinsatt och att hon ville försöka se en lösning på problemet med att folk är sjuka HK har ju skrivit att hon inte begriper varför folk är sjukare idag, än för flertalet år sedan.

Men när hon senare i artiklar spytt ut sin galla över bidragstagare överhuvudtaget, där hon exempelvis på ett hårdhänt sätt ger sig på VABvård av barn:ande föräldrar, så blir det inte trovärdigt längre. Hanne Kjöller hatar bidragstagare överlag. Det sticker hon inte under stolen med.

Det är obegripligt att DN låter henne hållas som en självutnämnd expert där hon tillåts ösa ur sin fördomsfulla, enkelspåriga syn på sjuka. Ja, Hanne Kjöller, samhället är hårdare och kallare idag än förr, folk mår inte bra, arbetslivet är pressat och går åt ett mer och mer nischat håll, där även friska människor slås ut. Arbetsmiljön är ju inte precis sund idag och även de som klarar av att jobba mår inte alltid bra. Människan är ju egentligen inte gjord för att sitta framför datorer. Inomhusmiljöer är inte heller speciellt sunda och svåra att få till bra arbetsklimat i. Att de sjuka är svagare, än andra, och lättare dukar under på grund av arbetsklimat, är ganska naturligt.

Men bara för att HK klarar av att sitta på sin rumpa och skriva artiklar, så har hon inte rätt att ösa ur sitt nedlåtande förakt över något hon inte förstår. HK tror att det är piskan som krävs. Då kommer vi att få bukt med problemen.

Folk överutnyttjar systemet som HK säger och dras mattan under dem bort, så kommer de komma in i arbetslivet, för de tvingas. Hur kan man vara så enfaldig och tro att det är så enkelt? Det kommer att ha motsatt effekt! Folk mår sämre av att de trampas på, att de blir "än svagare", att de ska höra till de kastlösa i samhället och att de ses som parasiter av andra.

Rätt metod är att jobba för att arbetsmiljöer blir vänligare, värna för en större insikt tvärtemot den syn HK sprider! i samhället, se till att arbetsmiljöer har större flexibilitet för de funktionshindrade och då även för folk som inte har så uppenbara begränsningar och motverka utvecklingen att arbetslivet går mot ett mer nischat håll.

Sen bör vi ta ordentliga krafttag mot det verkliga bidragsfusket. Kommer vi åt det, så kommer de övriga bidragstagarna i social- och sjukförsäkringssystemet troligtvis inte ens vara en belastning för samhället. Så pass omfattande är fusket.

Och då kommer vi också att slippa såna här idioter som HK som hela tiden ger sig på alla, i hela sjukförsäkringssystemet.


Om författaren

Författare:
Karin Holmberg

Om artikeln

Publicerad: 07 jan 2008 17:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: