sourze.se

Ett onödigt djur - hunden!

Det finns inga bärande motiv till varför det skall finnas hundar i Sverige. Hundar är lika omistliga för naturlandskapet som krokodiler i Dalälven. Inte ens råttor kan dom ju fånga.

Men valla får då? Eller som hjälp till folk i gröna hattar med fjantiga fjädrar, vilka rödbrusiga av hembränt, fått för sig att jaga älg för sitt höga nöjes skull? Allt är naturligtvis bara skitprat.

Världen vimlar av områden där det finns får med inga hundar och där man bedriver jakt utan hund. Och ingen kan väl heller på allvar påstå att hundsläde är ett nödvändigt kommunikationsmedel.

OK, jag förstår att blinda behöver hjälp och även polisen, när man skall slå ned upplopp bland djurrättsaktivister. Men varför måste det ske med hjälp av just hundar?

Här saknas fantasi och innovationsförmåga hos myndigheterna. Varför inte istället dressera bidragsberoende personer från Norra Norrlands inland? Enklare handräckningstjänster och att agera köttmur vid upplopp, är det väl inte helt omöjligt, att dessa med lite träning kan klara av.

Återstår då som argument att hunden är ett substitut för snuttefilt till personer med ett förkrympt själsliv a la herr Karl Anka. Till dessa säger jag bara: Skaffa Er ett liv, alternativt en psykiatriker!

I Sverige finns det enligt SCB sådär en 730,000 hundar. Tänk Er. 730,000 sönderavlade bestar som skitar ner överallt och som orsakar ett oändligt lidande för oss icke hundägare. Enligt tidningen Dina Pengar är den årliga driftkostnaden för ett kräk ca 9,000 kr. Till detta kommer då inköpet som är från 8,000 kr och uppåt.

Håller vi oss bara till driftkostnaden för ohyran så ligger den på ofattbara ca 6,6 miljarder kr per år! Som den sansade och balanserade person jag är, blir jag ändå upprörd, över vilka gigantiska belopp som här går till spillo. Vad en mer känslosam, impulsiv och militant person kan ta sig till, när jag härmed sprider denna kunskap, tar jag inte ansvar för, men stöder självklart. Helhjärtat och oreserverat.

Som jag tidigare, på sedvanligt försynt sätt framhållit, här på Sourze, återfinns ett oändligt antal hundvänner bland mänsklighetens värsta monster. Hitler, SS- chefen Himmler och Stalins chefsbödel Beria är bara toppen på detta isberg. Det här ger en vink om vilken människosyn som döljs bakom Kennelklubbens, till synes, oskyldiga medlemsmatrikel.

Har Ni förresten märkt hur ofta gravt kriminella och narkomaner är hundägare? Det är något som vän av ordning, aldrig bör försumma, att högljutt och livligt gestikulerande påminna, gärna äldre damer i hatt om, när dom är ute och vallar sina tre decimeter långa gläfsande golvmoppsliknande kollin.

Deras skräckblandade uppsyn och förvåning inför denna viktiga upplysning är helt obetalbar. Dessutom är kärringjävlarna för gamla och kraftlösa för att man skall riskera att åka på en smäll som tack för informationen.

Dessvärre är hundlobbyns makt så stor att min vision om ett hundfritt samhälle, åtminstone inte än på en tid, kommer att gå i uppfyllelse. Men nog tycker jag att August Strindbergs gamla idé, att hundägare skall berövas kommunal rösträtt, borde kunna dammas av och genomföras. Gärna kompletterat med regler om obligatorisk munkorg för matte, husse och kräket vid vistelse utomhus.


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 16 dec 2007 22:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: