sourze.se

Leva i nuet

Allt som spelar någon roll är det som är här och det som är nu.

I muntliga kulturer släpper man alla irrelevanta minnen för att minnas det som händer i nuet. Man lever inte på minnen utan man skapar det som är nu. Inte heller funderar man över framtiden. Det finns ingen anledning till det. Allt som spelar någon roll är det som är här och det som är nu. Man gör så eftersom möjligheten att nedteckna något inte finns och inte heller finns det plats i minnesbanken för mer än det som faktiskt händer och det som man behöver komma ihåg, som är av vikt.

Låter det inte skönt?

Jag önskar att jag också kunde leva i nuet. Jag lever nog överallt annars i tidsrummet - förutom just i nuet. Jag lever på minnen, jag lever på det som var bra istället för att uppleva hur det är nu. Jag planerar in i framtiden istället för att göra något nu. Här går jag omkring och tycker att de där muntliga kulturerna är primitiva, men the joke is on me. För medan de lever går jag omkring och planerar hur jag ska leva, eller minns hur jag levde. Allt för att låta bli att leva just nu.


Om författaren

Författare:
Minna Jonsson

Om artikeln

Publicerad: 29 nov 2007 01:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: