sourze.se
Artikelbild

Bert Karlsson och Billy Butt tänker med kuken

"Jag har känt Marie sen hon var liten. Jag vet att hennes största dröm är att bli en artist på heltid. Ta inte den chansen i från henne med era elaka tungor och fantasier om vad hon kommer att göra och inte."

Foto: Tony Kollberg

Helt ärligt, nu får ni fan i mig lägga av! Jag blev rent utsagt så jävla upprörd när jag läste söndagens Aftonbladet där Bert Karlsson har uttalat sig så här om Marie Picasso: "Hon sjunger opersonligt och måste banta om hon ska bli en idol". Och inte nog med det, sen ser jag att även Billy Butt har skrivit en krönika här i Sourze om att Marie Picasso inte kan bli en idol på grund av "att hon är psykiskt svag", som gråter hela tiden och att inget skivbolag skulle orka med henne. Jag tvekade ett tag att skriva denna krönika, eftersom jag vet att då får ni mer uppmärksamhet, men det kanske är det ni vill ha eftersom ni pratar illa om just henne. För Bert är rutinerad, han vet när det blir stort i media. Men till vilket pris frågar jag då? Man kränker inte en person så som Bert gjort mot Marie. För det väcker ju iallafall hos mig en ilska och jag kan inte bara låta det här glida förbi mig. Och eftersom ingen annan vågar stå upp och säga ifrån på grund av konsekvenserna av detta så är jag berädd att ta den smällen och göra det för Maries skull.

Ni är två vuxna människor som offentligt utför mobbing mot Marie. Ni visar att det är ok som vuxna att mobba överviktiga. Ja för de är det ni gör. Om ni tycker massa saker om henne varför håller ni inte det för er själva? Varför berätta det här i media? Och Billy Butt är väl inte rätt person att döma henne. Man ska inte kasta sten när man själv sitter i glashus, Billy. Förstår ni skadan ni gör? Det är inte okej. Ni talar öppet om för ungdommar, att om man är överviktig eller har lätt till tårar, då kommer man inte lyckas i musikbranschen. Förstår ni hur många ungdomars drömmar som kommer att krossas på grund av vad ni har sagt? Var är respekten gentemot Marie? Vad har hon gjort er för att få ta emot era elaka påhopp? Är det inte rösten man ska fokusera på? Vi lever på 2000 talet nu är det inte dax att tänka lite längre än näsan räcker? Varför ska allt vara så jävla sexistiskt hela tiden? Jag vet att om det hade varit fler tjejer som hade varit skivbolagsdirektörer då hade vi haft mycket fler duktiga sångerskor i sverige. Men det är så typiskt karlar att tänka med kuken. Jag har känt Marie sen hon var liten. Jag vet att hennes största dröm är att bli en artist på heltid. Ta inte den chansen ifrån henne med era elaka tungor och fantasier om vad hon kommer att göra och inte. Marie är den som verkligen förtjänar all framgång. Jag har några frågor som riktar sig till er. Jag börjar med dig Billy Butt:

Vet du egentligen hur man är när man är psykiskt svag? Marie har själv berättat att hennes storasyster har fått två hjärnblödningar i ung ålder och har överlevt. Marie har även sagt att hon går och får elbehandlingar flera dagar i månaden på grund av någon ledsjukdom, som de inte vet vad det är. Trots smärtan hon har i kroppen så står hon på fredagar i livesändningen och sjunger skiten ur sig själv. Vem fan skulle orka det? Och vem skulle inte då ta till tårar både av lycka och nervositet av att ha lyckats klara av det inför 1,5 miljoner tittare? Hur många skulle orka klara av den pressen och stressen som hon står inför varje Fredag? Att ha klarat av det som hon älskar mest i sitt liv; att sjunga. Det visar att hon älskar det hon gör. Och sen inte nog med det, hon har dessutom haft svenska folkets fördomar mot sig på grund av att hon var med i Big Brother för flera år sen. Ja ni, med den meritlistan som hon har bakom sig, har hon det betydligt jobbigare en dom andra idolerna när det gäller att prestera och bevisa vad hon kan. Tänk er själva, vem skulle orka med det? Då kommer ni och totalt tar ner henne från pedistalen. Du Bert, som har sådan makt att prata i media om allt möjligt. Jag trodde aldrig att jag skulle få läsa något så lågt uttalande av dig. Du om någon borde veta hur man uttalar sig professionellt, speciellt i media. Jag hade aldrig sagt något om ni hade det minsta rätt, men den här gången har ni gått för långt. Det behövs ingen läkare för att konstatera att Marie inte är psykiskt svag, för då skulle hon aldrig klara av det så bra som hon gör, inte sant?

Bert Karlsson, du säger att Marie är överviktig att hon inte kan bli en idol på grund av det. Är det ett skämt eller? Ni två gamlingar borde gå i pension, fast det kanske ni redan har gjort. Några artister som jag kom att tänka på angående det som Bert uttryckte är:

1.Sarah Down Finer? Hur har hon lyckats? Hon har ju medverkat i Melodifestivalen till och med. Det gick ju bra fast hon är mullig. Sälja skivor kan hon oxå vad jag vet fast hon är mullig.

2.Carola har vad jag vet alltid varit lite rund och go och hon är dessutom väldigt folkkär. Hur fungerar det då? Hennes företag omsätter ju miljoner tack vare hennes röst. Eller hur?

Marie har en sjukdom som heter struma och det är därför hon har gått upp i vikt. Hon kommer att bli tvungen att äta medicin resten av hennes liv. Det är inte hennes fel att hon har gått upp i vikt, det är sjukdomens fel. Marie är den enda av idolerna som ger en gåshud när hon sjunger och det vet ni. Jag tror att jag vet varför ni hackar på henne; ingen av er kan skryta med att ni har "skapat eller upptäckt henne". Det gör ont i era egon av bara den tanken. "En av sveriges bästa sångerskor", så sa Peter Swartling och Daniel Breitholtz. Och det är hon. Om ni som läser det här gör ett test som jag har gjort så kommer ni att märka att jag har rätt i det jag har sagt om att Marie är årets helt klart bästa artist i Idol: Gå till ett annat rum där ni inte ser teven, utan bara hör idolernas röster. Då kommer ni själva kunna avgöra rösterna bättre. Tänk på en sak, Marie har aldrig tagit en enda sånglektion och har redan juryns fina lovord. Det finns bara ett ord för henne: naturbegåvning. Marie har allt som en idol bör ha:

1.hon har en enorm karisma och utstrålning.
2.hon är en tjej som sjunger rakt in i allas hjärtan oavsett ålder eller kön.
3.henne röst är redan en av sveriges vackraste.
4.hon berör alla

Dom här egenskaperna tycker ialla fall jag stämmer överens med vad en idol förväntas ha för att lyckas. Och en annan sak när det gäller henne är att hon aldrig skulle pryda så många tidningsomslag som hon har gjort sedan idol startade om hon inte sålde. Så det skivbolag som inte skulle signa henne dom vet inget om business. Jag kan lova att hon kommer att sälja skivor det kan vem som helst räkna ut.

Marie! Låt inte gubbarnas skitsnack påverka dig! Du är en stjärna som aldrig kommer att slockna - en riktig Idol...


Om författaren

Författare:
Linda Rosing

Om artikeln

Publicerad: 04 nov 2007 23:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: