sourze.se

Idol 2007: Marie Picasso blir aldrig popstjärna

"Om Marie bara kunde sluta lipa, sluta tycka synd om sig själv och sluta tjata om hur mycket hon vill bli artist och istället bara koncentrera sig på att välja rätt låtar, skulle hon kunna gå längre."

Jag har tidigare skrivit här på Sourze att jag inte följer årets Idol. Detta på grund av frånvaro utomlands m.m. Men jag har ändå lyckats se på några enstaka sändningar, däribland den som gick den 2 november. Även om jag personligen tycker att Amanda Jensen är den som borde vinna årets tävling, är det omöjligt att förutse resultatet därför att de som röstar i sådana här tävlingar inte alltid har riktigt koll på vem som är bäst… eller vem som är sämst. Jag tror dock att efter att ha sett henne nu vid fyra tillfällen, att Marie Picasso, oavsett hur än det går för henne i Idol inte någonsin kommer att bli någon popstjärna i ordets rätta bemärkelse. Okej, hon sjunger bra och hon har en hel del tevefans, men någon popartist är hon inte född till att bli och jag ska förklara varför.

Marie är för nervös och innehar inte den pyskologiska styrkan och andra egenskaper som krävs att hantera en artistkarriär. Om jag vore Marie Picassos manager skull jag stoppa i henne ett par valiumtabletter strax före varje uppträdande. Marie är nämligen för ivrig och hon gråter för mycket. Hon saknar den där "coolheten" som exempelvis Amanda tycks ha. Amanda gör sin grej och hon är hur lugn som helst före och efter. Marie Picasso är den raka motsatsen. Hon är överdriven och jag är övertygad om att hon skulle bli en jävligt jobbig artist för något eventuellt skivbolag. Fråga vemsomhelst som jobbar på skivbolag - man vill ha artister som Amanda, Daniel mfl och INTE sådana som Marie Picasso.

Nej - mitt stalltips är följande: Amanda Jensen vinner och Marie Picasso kommer tvåa eller trea. Marie får sin höga placering mest för att debatten kring Idol i år har handlat om att en tjej bör vinna…. Om hon kommer tåva eller trea kommer att bero på hennes låtval och låt mig säga med bestämdhet att Marie Picasso inte är särskilt duktig på att välja låtarna hon sjunger - antingen detta eller också har hon dåliga rådgivare.

Om Marie bara kunde sluta lipa, sluta tycka synd om sig själv och sluta tjata om "hur mycket hon vill bli artist" och istället bara koncentrera sig på att välja rätt låtar, skulle hon kunna gå längre. Men det kommer inte att någonsin bli så. När Amanda vinner kommer Marie att söka sig till skivbolag, men hon kommer inte att få skivkontrakt, mer än i Idol sammanhang. Dock kommer hon att sjunga hela sitt liv... på deltid, exempelvis på fester, bröllop, o.s.v. Någon popstjärna kommer hon dessvärre inte att bli och det är synd - det verkar vara en hygglig tjej.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 03 nov 2007 16:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: