sourze.se

Vart har alla lapplisor tagit vägen?

Var finns alla lapplisor och parkeringsnissar när man behöver dem? Ja inte i Skarpnäck i alla fall.

I innerstan i Stockholm får man böter om man råkar komma 20 minuter för sent till bilen. Eller om man av misstag ställt sig på en taxizoon som knappt är utmärkt.

Men om man felparkerar i Skarpnäck, kan man stå en vecka utan att det sitter någon bot på bilen. Åtminstone inte om man står på gatorna runt centrum. Där står bilarna huller om buller och blockerar de parkeringsplatser som är utsatta med skylt. När man kommer körandes på småvägarna där får man hoppas att man inte får möte eftersom det då är omöjligt att passera varandra utan att stanna till bakom någon felparkerad bil för att släppa fram varandra.

Om man däremot missar en betalning i bostadsområdenas parkeringshus är lapplisan snabbt på plats för att bota bilen, dvs, de som försöker hålla sig till lag och regler och betalar 20 kr per dygn men någon gång missar med en timme, kan säkerligen förvänta sig böter.

Har funderingar på om de som äger de felparkerade bilarna räknat ut att de får böter så sällan genom att stå parkerad på gatan där parkering är helt förbjuden att det lönar sig att betala 450kr i böter i stället för att betala 600kr i månaden att stå lagligt. Tror faktiskt inte ens att bostadsbolagen eller kommunen har avtal med parkeringsbolag att bota bilar på kvällar och helger. Dessutom är övervakningen undermålig vardagar på dagtid.

Antar också att polisen inte längre har med felparkeringar att göra, eftersom de utan att ens höja ögonbrynet bara passerar bil efter bil som är felparkerad. Men de poliser som ibland besöker Skarpnäck är väl inte trafikpoliser och vill förmodligen då känna sig degaderade till att behöva stanna för att bota en bil.

Eftersom det i Skarpnäck bor många barnfamiljer och det ofta är barn runt om på gator och trottoarer skulle jag inte alls bli förvånad om det kommer att ske en olycka när något barn springer ut bakom en felparkerad bil och blir överkörd. Ska vi inte försöka undvika det och parkera på anvisade platser eller fördela lapplisorna lite i Stockholm?


Om författaren

Författare:
Marita Lundberg

Om artikeln

Publicerad: 28 okt 2007 07:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: