sourze.se

Doris Lessing - Årets Nobelpristagare i litteratur

För första gången sedan jag tittat på utnämningen av Nobelpristagaren i litteratur - hur många år jag följt detta evenemang har jag tappat räkningen på - hade jag en av pristagarens böcker i min bokhylla!

"Den femte sanningen", som kom ut 1962 och jag tror att jag köpte den på 70 eller kanske 80-talet. Jag blev så glad och nu ska jag läsa den igen. För redan när jag läser de första raderna i boken kommer återblickarna av att känna igen innehållet...

Doris Lessing föddes 1919 i Iran och har varit och är feminist utan att bry sig om debatten och bestämma vad ordet står för. För ordet "feminist" har idag för mig lika stor betydelse som en varm korv med bröd. Det finns otaliga variationer på vad sorts korv och i vilket sorts bröd korven blir placerad.

Grattis Doris Lessing!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 12 okt 2007 00:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: