sourze.se

Idol 2007 - Ett uruselt program!

"Jag kan bara säga en sak: Det var ett uselt program och det är dags att lägga ned skiten! Det finns inte tillräckligt mycket bra talang i Sverige bland den generation som är i åldrar 16 - 25."

Man bör lägga ned Idol! Programmet har sett sina bästa dagar och har numera blivit ett skittråkigt program fylld av urtöntiga inslag såväl som ett gäng urusla sångare och sångerskor. Så tycker jag, åtminstone efter att ikväll ha tittat på seriens andra avsnitt ifrån Göteborg. Det var pinsamt dåligt och ärligt talat blev jag glad när skiten var slut så jag kunde byta kanal. Att jag över huvudtaget tittade på eländet berodde på att jag lovade Sourze redaktionen att jag skulle skriva om programmet.

I sin recension av första programmet basunerade den kaxiga lilla tösen Cim Efraimsson ut hennes stora beundran för Carolina Gynning. Hon tycker att vi ska ha "mer Gynning åt folket". Okej, säger jag så länge Gynning inte fånar omkring i ett sådant här program som Idol, som huvudsakligen är en talangtävling där fokuset ska vara på deltagarna och juryn. Att se Carolina Gynning och Cia Berg springande där som två skitfåniga påskkycklingar var inte bara tråkig underhållning, det var helt enkelt störande! De hade ingenting där att göra! Jag har ingenting emot Gynning eller Berg - de är bra i deras genres, men de hör inte hemma i en musiktävling. Men man kan knappast skylla på dem för att det finns en kultur i Sverige att sätta onödig fokus på programledare och diverse fåntrattar som man kastar in i sådana här tävlingar. TV4s producenter har hämtat idén ifrån Melodifestivalen där fokuset ofta tas ifrån deltagarna och hamnar hos programledarna.

Jamen allvarligt talat så fanns det enligt min bedömning endast en deltagare som hade talang i andra programmet ifrån Göteborg i kväll och det var Rasmus Larsson, ni vet, han med gitarren som sjöng "Only You". Varför var han den enda som var bra? Därför att han hade en utomordentligt bra röst som hade en helt egen karaktär och han hade vad vi som jobbar inom musikbranschen kallar för en "kommersiellt gångbar grej". Hela han utstrålade "artist". Resten av deltagarna kan lika gärna ha gått hem, men jag förmodar att Juryn blev tvungen att ta in några till bara för programmets skull. Kvällens deltagare kommer, med undantag av Rasmus Larsson, att allihopa halka ut ur tävlingen ganska snart ska ni få se och de kommer inte ha en chans mot deltagarna i Norrland, för det är ifrån Norrland som Sveriges bästa talanger inom musik bruka komma.

Och innan ni börjar skälla på mig på kommentarssidan ska jag förklara hur jag vet allt detta? Ni undrar säkert vad jag har för kvalifikationer för att skriva så här. Ja… kanske 35 år i musik- och underhållningsbranschen, varav 7 år i USA och flera års arbete med många artister här i Sverige bör räcka? När lilla Cim Efraimsson gick omkring i blojor upptäckte jag en då 18-årig artist som heter Lisa Nilsson som jag förutspådde skulle bli en stor sångerska. När Cim käkade välling och lekte med små gosiga kramdjur blev jag Sveriges första invandrarprogramledare i ett eget underhållnings program på den då nystartade kanalen TV3. Då var det jag som fånade omkring i glitterkavaj. Men allt det där är historia. Vad sägs då om mina förutsägelser om Darin Zanyar? Efter att ha hört Darin på första programmet för tre år sedan förutspådde jag att han skulle bli en stor artist. När Daniel Lindström vann den tävlingen skrev jag att Darin, som kom tvåa skulle bli mycket större artist än Daniel - Jag fick ta en hel del skit för detta… Men….jag kanske hade rätt där - eller hur Cim? I fall du inte tror mig, kolla min tidigare artikel som hittills fått över 81.000 träffar! www.sourze.se/default.asp?itemId10404183

Nej men allvarligt talat , det här ska handla om Idol och inte om Cim Efraimsson eller mig. Jag kan bara säga en sak: Det var ett uselt program och det är dags att lägga ned skiten! Det finns inte tillräckligt mycket bra talang i Sverige bland den generation som är i åldrar 16 - 25. Den talangen som fanns har redan förbrukats i de tidigare tre åren. Vänta tills tioåringarna växer upp och startar programmet igen med deltagarna som tillhör nästa generation. Då kan Idol göra en stor comeback - och troligen lyckas!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 05 sep 2007 22:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: