sourze.se

Förbjud att folk mår dåligt!

Finns det inget annat sätt att komma åt ohälsan kan man ju alltid förbjuda den. Men innan regeringar kommer med så här intelligenta förslag så skulle jag vilja förbjuda en rad andra saker.

Förbjud alla effektiviseringar och nedskärningar som görs där företagen gör sig av med folk.

Förbjud att Försäkringskassan står som handlingsförlamade då en sjukskriven inte klarar av arbetsmiljön på en arbetsplats. Arbetsgivaren har stort utrymme att missköta arbetsmiljön, och även om den ger orsak till att den sjukskrivne inte klarar av att arbeta där, så hänvisar Försäkringskassan till att ett enskilt fackombud måste lösa problemet. Finns det inget sådant lämnas problemen därhän.

Förbjud regeringar att såga arbetsförmedlingars rehabiliteringsverksamhet jäms med fotknölarna, så som gjorts med AMI arbetsmarknadsinstitutet och minimera den så totalt, så dess existens är löjeväckande inom AF.

Förbjud att arbetsförmedlingens handläggare numera sitter helt passiva om de ingår i en rehabilitering. Det så ambitiöst kallade "samverkansprojektet" där en handläggare från Försäkringskassan och en arbetsförmedlare ingår innebär att den sjukskrivne HELT PÅ EGEN HAND ska försöka hitta en arbetsträningsplats. Detta och kanske två, tre möten på ett halvår där den sjukskrivne, arbetsförmedlaren och FK-handläggaren sammanstrålar, har de mage att kalla projekt! Inga anordnade praktikplatser existerar numera! Kurser på halvtid för sjukskrivna är helt borttagna.

Förbjud att så stora nedskärningar inom ramen för ergonomiska hjälpmedel, har gjorts att Arbetsförmedlingen-rehab endast har knölat in resterna i små förråd på förmedlingarna. Nedsuttna stolar som är obrukbara! Det är vad de funktionshindrade har att tillgå.

Förbjud att även de få kvarvarande rehabföretagen har noll koll på de ergonomiska hjälpmedlen. Exempelvis kan en uppsjö stolar som står huller om buller i lokalerna, där nedsuttna wiphlashstolar blandas med andra komplicerade ergonomiska stolar, där ingen ansvarig har någon överbryggande koll alls.

Förbjud alla inhyrda coacher, som invalidförklarar de sjukskrivna då de inte klarar av att gå på de få rehabprogram som existerar samtidigt som Försäkringskassans förtroendeläkare nekar folk sjukpenning eftersom de bygger sina utlåtande på det bristfälliga underlag som Försäkringskassan upphandlat. De sjukskrivna hamnar mellan stolarna och blir SJUKARE av det inskränkta och godtyckliga bemötandet de får.

Förbjud allianser att i valrörelser beskylla sittande regeringar för hets mot sjukskrivna, för att i nästa stund SJÄLVA totalt mosa de sjukskrivna!

Slutligen: FÖRBJUD regeringar att komma med den här typen av fullständigt ointelligenta förslag!!


Om författaren

Författare:
Karin Holmberg

Om artikeln

Publicerad: 15 aug 2007 16:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: