sourze.se

Pridefinal med Peter Jöback och drugbingo

Det har varit en härlig fest hela veckan lång med nykomlingar och favoriter i repriser och så fick jag äntligen skaka hand med Linda Rosing som är fantastiskt mycket snyggare i verkligeheten än på bild.

Så var Priden avslutad, jag tog min första promenad till jobbet i morse och det kändes rätt avkopplande. Idag vet jag att det inte är några fester man bör gå till, det är ingen fest man ska jobba på utan idag är det precis som alla andra dagar. Det är en ny arbetsdag på kontoret helt enkelt, utan något prajdande på kvällen.

Det har varit en fantastisk Pride. I stort sett har vi haft turen med oss, solen har lyst över Södermalm hela veckan lång, med bara en och en annan droppe regn. Det var ca 45 000 som deltog i Prideparaden och minst en halv miljon åskådare. Hela Stockholm stod still kändes det som, det satt som ett smäck med folk från Humlegården ända till Hornsgatan där man knappt kom fram om man hade gått till fots.

På lördagen var det en massa shower på scen med bla det årliga regnbågsblocket som i år hölls av Walter Heidkampf som även blev årets Mr Gay Sweden och samlade ihop 24,532 kronor till Posithiva Gruppens Stödfond med åtta kandidater till. Den hemliga artisten var Peter Jöback som sjöng "Ovan regnbågen" som är översatt av Calle Norlén. Regnbågsblocket tycker jag är en av dom viktigaste stunderna under Pride och det är alltid en överraskning vem som kommer upp på scen. Vi håller en tyst minut för alla som har gått bort i HIV/AIDS, Walter höll ett gripande tal och jag kände själv av gråten i halsen. Peter Jöback äntrade scenen för första gången under Pride och med hans lena fina röst kunde man inte få annat än sköna rysningar.

På söndagskvällen var det rätt så lugnt i Prideparken tills klockan slog åtta. Det som hände då kan jag skratta åt ännu idag. Alla eller jag i allfall hade sett framemot Drugbingo som består av Anne-Marie, Eva & Lisbeth som är Skandinaviens främsta arrangörer av Drugbingo. Man måste nästan själv uppleva Drugbingot om man vill få en del av hur det går till och vad man gör, det är så sjukt roligt att det knappt går att beskrivas med ord. Jag har själv sagt att jag aldrig kommer att spela denna bingo, men idag kan jag känna av min egen bitterhet till varför jag INTE har gjort detta tidigare.

Det är tre frispårikga tanter, om man säger så, som sitter på var sin lärarinnastol och röker i ett. Som en i publiken sitter man aldrig säkert, man bör inte vara så känslig om man ska vara med i detta spel. Om man får bingo så ska man inte hoppa av glädje på en gång, det kan hända att alla får bingo samtidigt och då är det bara att springa fram till scen och ställa sig på led. Det är Mamma Eva som håller i det hela och jag ser framemot nästa bingo.

Det viktiga i det hela som vi inte får glömma bort är att alla intäkter som kommer in under bingokvällen går oavkortat till Posithiva Gruppens Stödfond. Likväl som Club Lino i Stockholm samlade ihop under lördagskvällen ca 17 500 till Posithiva Gruppens Stödfond.

Happy Pride och vi syns nästa år


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 06 aug 2007 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: