sourze.se

Folkpartiet till attack mot småfolket

Varför kalla sig folkparti om man inte ser till folkets bästa? Nu kommer Folkpartiet med ett förslag om att man ska lämna bort sina barn när dom är sjuka. Har dom inte varit barn själva?

Nu kommer Folkpartiet med ett förslag om att man ska lämna bort sina barn när dom är sjuka. Har dom inte varit barn själva? Minns dom inte att när man är liten och sjuk så finns det inget tryggare än att ha en förälder vid sin sida? Jag har stått bredvid mina söner och klappat dom i håret och på ryggen när de på darrande febriga ben har stått och kräkts, just dom stunderna känner man verkligen att man gör nytta, och barnen berättar efteråt att det var skönt att man var där. Det är så skrämmande att kräkas i ung ålder.

Folkpartiet säger att detta endast ska vara ännu en pusselbit för att få det att gå ihop som förälder, kan man inte få det att gå ihop som förälder när barnen blir sjuka, då ska man inte vara förälder. Har man en arbetsplats som inte accepterar att ens barn blir sjuka så ska man byta arbete till något humanare.

Inte nog med att barnen ska tillbringa större delen av dygnet på dagis eller skola, nu ska de vara utan föräldrarna när de är sjuka och behöver mer trygghet än vanligt. Nej Folkpartiet, ni får nog ta och byta namn. Det sättet ni vill att "folk" ska växa upp på, lär nog inte skapa den sortens människor som ska kunna förmedla kärlek och trygghet omkring sig. Att det finns speciella fall där det kunde vara bra och underlättande kan man alltid hitta, men förslaget chockar mig verkligen - av ett sk Folkparti!


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 02 jul 2007 17:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: