sourze.se

Situation Stockholm ljuger om Stockholms hemlösa

"Ingen hos oss på "Föreningen Stockholms Hemlösa" tar ut ett öre för egen del från de pengar vi ansöker om. För den som själv har levt på gatan skulle detta kännas skamligt."

Tröttsamt att läsa hur en frilansjournalist på uppdrag av "högavlönade"* tidningsmakare på Situation Stockholm, red anmförsöker insinuera att vi i "Föreningen Stockholms hemlösa" söker bidrag för andra saker än att stödja människor tillbaka till ett hem. *högavlönade i förhållande till de som säljer deras tidning

Vi fick femtio tusen kronor i år. Av dessa gick tjugofemtusen kronor till hyra. De resterande tjugofemtusen ska gå till ett projekt vi har i samarbete med ett antal fastighetsägare. Tanken är att stödja människor till ett hyreskontrakt med sådant som en före detta hemlös behöver. Det som Situation Stockholm och andra organisationer håller på med är bara att sopa den egentliga frågan under mattan, den om hur hemlösa ska hitta en väg tillbaka.

Att sälja Situation stockholm är inget annat en ett legitimerat tiggeri. Något som allmänheten kan acceptera. Varför har dessa människor över huvud taget ett behov av att tigga? Och varför ska andra tjäna på att de behöver det? Ingen hos oss på "Föreningen Stockholms Hemlösa" tar ut ett öre för egen del från de pengar vi ansöker om. För den som själv har levt på gatan skulle detta kännas skamligt.

Vems tidning är egentligen "Situation Stockholm"?


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 29 jun 2007 15:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: