sourze.se
Artikelbild

GB:s Top Hat - återkomsten

För drygt 40 år sedan lanserade GB en vaniljglass med choklad- och jordgubbssås. Den kom, den åts - den segrade! Efter drygt tio års bortavaro är den tillbaka igen!

Då - 1956, var Top Hat:en en av de största glassarna som fanns i GB:s sortiment och den kostade 1 krona. Glassar har kommit och ätits, och glassar har gått smält genom åren, men en har bestått. Efter drygt elva års frånvaro som styckeglass i flerpack fanns den till för sex år sedan har ett stort tomrum fyllts hos många glassälskare runt om. Tiderna har dock förändrats, och sedan första årgången har priset ökat med tolv kronor - glassen i sig är dock densamma. På sin storhetstid tillhörde den en av de största, idag är den bland de mindre, men en kär vän har för många kommit tillbaka. Och minnen från svunna barndomssomrar kommer kanske åter till generationen som växte upp under 1950-talet. Idag har de kanske barnbarn, och kan bjuda dessa på "glassen som fanns redan under mormors och morfars/farmor och farfars tid".

Men kommer då comebacken att fungera?
- Top Hat var en av de mest efterfrågade glassarna under de senaste åren och vi är därför övertygade om att den inte bara kommer att klara konkurrensen utan även placera sig bland de absolut bäst säljande stycksakerna för detta år, svarar David Scholander, produktchef för stycksaker GB Glace.

För övrigt tror han att om någon av Daimstrut, Sandwich, Piggelin eller 88:an skulle försvinna så skulle dessa kunna bli stora comebacker efter ett antal år.

Det är alltså drygt 40 år sedan Top Hat lanserades, och mycket har hänt under den tiden i form av det utökade utbudet. Hur tror då David Scholander att utbudet kommer att se ut om ytterligare 40 år?
- Om 40 år kommer vi ha mycket glass med naturliga ingredienser som mjölk, frukt och choklad men säkert även funktionella glassar i form av protein och energirika varianter likaväl som sockerfria lågkaloriealternativ. Allt beroende på konsumenternas önskemål och efterfrågan, svarar David Scholander.

Hör upp alla glassälskare och ni som "tänker för mycket" på vad ni äter; Framtiden bjuder på hälsosam glass! Vilken sensation! Då kan man äta med gott samvete. Personligen ser jag redan fram emot 2047..!


Om författaren

Författare:
Maria Sågå

Om artikeln

Publicerad: 20 jun 2007 10:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: