sourze.se

Cat Stevens förebild för muslimer

Om alla tänkte som Yusuf Islam, då hade de fanatiska tossiga islamisterna sjungit livets lovsång istället för att dansa dödsdanser!

Igår den 24 april hade SVT ett program om Cat Stevens, numer Yusuf Islam. Fantastiskt bra. Jag har personligen alltid älskat Cat Stevens sång och musik och blev ledsen när han slutade.

I programmet berättade han historien om varför han blev muslim. Allt började med en simtur. Ute på havet fick han kramp och med den följde paniken för att dö. Stranden var folktom. Han ropade för sitt liv och bad till Gud, att om Han räddade honom, skulle han arbeta för Gud resten av sitt liv. I samma ögonblick kom en stor våg och sekunderna senare kände Cat Stevens sandbottnens hårda yta under sina fötter. Den händelsen skakade om honom och han infriade sitt löfte. Cat Stevens bror gav av en händelse honom en bok om islam och på den vägen är det.

Efter tjugofem år utan en gitarr i sin hand, kom en dag Yusufs son hem med en, som han köpt på en marknad. När Yusuf såg den ligga där på soffan i hemmet, lyfte han upp den och till sin förvåning kom han ihåg ackorden. Nu kommer han snart ut med en ny skiva, den första sedan 1979. Jag ska köpa den! Hans sätt att framföra musik är fantastisk. Ingen, vad jag vet kommer i närheten av hans enkelhet i texter och gitarrspel, tillsammans med budskapen.

När dokumentären var över, satt jag och tänkte, att om alla muslimer i hela världen tänkte och tyckte som Yusuf Islam, hade världen sett annorlunda ut. Då hade de fanatiska tossiga islamisterna sjungit livets lovsång istället för att dansa dödsdanser! Jag längtar efter Yusufs nya skiva!

Pengarna han tjänar går till muslimska skolor och andra behjärtansvärda ändamål.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 26 apr 2007 11:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: