sourze.se

Jag tog en tripp till Barcelona

"Det är nu vi ska resa till Barcelona, kärleksstaden no 1.
Du kan få en resa för endast 5 000:- och då ingår det frukost om du väljer Hotel Condestable."

Buenos dias!

Det är nu vi ska resa till Barcelona, kärleksstaden no 1.
Du kan få en resa för endast 5 000:- och då ingår det frukost om du väljer Hotel Condestable. Du kommer bo mitt i smeten, gång avstånd till allt. Den omtalade gågatan La Rambla ligger endast två minuter från ditt Hotel. Hur underbart är inte det?

På vägen mot La Rambla har du Café Zürich som är en utmärkt punkt för att sitta och njuta av atmosfären och titta på allt folk. Andra sidan av caféet har du ett stort informationscenter på Pl Catalunya, där ska du eller ni med sällskap överväga en tur med Barcelona Bus Turístic. Det kan kännas lite fånigt att åka runt i en buss en hel dag. Men jag lovar, du får en helt ny överblick, vill du välja att gå av och se Sagrada Família någon timme så gör det. Du kan lätt hoppa på nästa buss för att åka vidare mot Anella Olímpica för att se hur OS-staden 1992 såg ut. Utsikten är enorm. Jag ska inte spinna vidare på alla utflyktsföremål som finns, då lär jag inte ha annat att göra. Men jag rekommenderar starkt ta en tripp med bussen, det lönar sig. Du slipper yra omkring och till slut veta varken ut eller in vad du ska göra. Så är hela semestern förstörd i onödan. Är det fint väder så är det bara en bonus för att åka med buss Turístic.

Du som älskar bläckfisk ska besöka Pulperia på C/.Entenza, 2. Du kommer få känna lukten av den spanska plockmaten tapas och till det beställer du en iskall öl. Så gudomligt gott! Uppsök stället om det finnes tid.

Tillbaks till La Rambla hittar du en stor matmarknad halvvägs ner mot Maremagnum, det är rena rama godisfabriken för vilken kock som helst. Allt från fårtestiklar till levande höns och Medelhavsfisk ligger som på rad för att invänta att just du ska göra något gott. Baksidan av denna gigantiska marknad hittar du Café Ra. Lite indiskt inspirerat och för att smälta alla lukter från matmarknaden så beställ in färskpressad apelsinjuice, eller helt enkelt en Cafe con leche Kaffe med mjölk. Själv är jag helt såld på cortado de sobre, koffeinfritt kaffe med varm mjölk. Testa!

Nära Ciutat Vella finns en speciell champagnebar, där hittar alla möjliga sorters människor, du glider in på lunchtimmen eller en sen eftermiddag och tar ett glas. Du bestämmer själv när hela kalaset ska fortvandra. Du betalar för varje glas och det finns ingen som sätter stopp, möjligtvis du själv. Kan rekommendera Can Paixano Rosat semi-sec smakar som saft. Hela flaskan kostar endast 17 €

Nere vid stranden är det bara att välja, antingen slår du ner din rumpa vid Platja Barceloneta eller så kan du traska mot Torre de St. Sebastiá där du åker linbana upp till Parc de Montjuìc. Vad du än gör, glöm inte kameran, du åker över havet och upp mot bergen. Bör inte varje människa få uppleva denna utsikt? Det finns en massa andra härligheter, men lite får ni upptäcka själva.

Nu har jag inte skrivit så mycket om klubblivet, men man blir mättad på allt och efter en lång dag med en massa nya upptäcktsfärder så vill man bara koppla av med en stor sangria, och njuta av lugnet, tills nästa dag.

Ps, för dig som vill äta en rejäl buffé så finns Fresc Co, du äter hur mycket du vill för endast 80 Svenska kronor, kolla efter stora grön vita skyltar.

Hasta luego i Barcelona?


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 25 mar 2007 12:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: