sourze.se

Varför tjänar killar mer på fotboll?

Hur kan man säga att damfotboll inte är fotboll? Det kan jag inte förstå, de jagar ju också en boll och gör mål. Vad är det då som är skillnaden?

Det ska jag tala om för dig: inget. I Sverige har man inga problem med att tjejer spelar fotboll, eller?

Det finns alltid människor som tycker att fotboll inte är något för oss tjejer utan att det bara är killarna som ska få möjligheter att spela. Det leder mig osökt in på hur det kommer sig att killarna tjänar miljoner när det spelar, medan tjejerna inte ens får hälften av det killarna tjänar.
Varför?

Ska det verkligen behöva vara så stora skillnader mellan damer och herrar pengamässigt? Jag menar, de gör ju exakt samma sak, springer efter en boll och försöker göra mål.
Damerna ska väl tjäna lika mycket som herrarna? De spelar också fotboll på elitnivå precis som herrarna.

Visst, jag kan förstå när vissa säger att de inte vill gå på damfotbollen. För i ärlighetens namn hur kul är det att se ett lag som Umeå krossa sina motståndare med 7-0? Det som skulle behövas är en jämnare liga, för det är inte kul att gå på en fotbollsmatch när man vet att Umeå kommer att vinna. Det är därför som Umeå vill att man ska ändra på ligan och ta de sex bästa lagen som ska få spela emot varandra om vinsten. På så sätt blir det jämnare matcher, och spelarna kan utvecklas och bli bättre spelare.

Nu har det även diskuterats att de ska ta upp proffsligan i USA. Än så länge är det sju lag som har anmält sitt intresse till ligan. Det är flera spelare som har sagt att de vill spela i USA men vad kommer då att hända med damallsvenskan när de bästa väljer att spela i USA? De svenska lagen kommer att bli sämre!


Om författaren

Författare:
Ida Olsson

Om artikeln

Publicerad: 18 mar 2007 19:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: