sourze.se

Kassa Fakta med Fridolin

Vem bestämmer, Sverige eller USA? Är någon förd bakom ljuset?

I Kalla Fakta fortsätter undersökningen av den svenska styrkan i Afghanistan. En speaker ställer frågan: Vem bestämmer, Sverige eller USA.

Ursäkta, men var befann sig Kalla Fakta på historielektionerna? I en grotta i Afghanistan? Milde himmel, alla med lite hum om hur världen ser ut, vet att USA är aningen större än Sverige, större befolkning, mer mångkulturellt, 40 miljoner utan vanlig sjukförsäkring, men som vid akuta fall alltid får hjälp, dubbelt så dyrt och urbota korkat. När börsen darrar i USA kommer skakningarna och skvätter ner över oss. Om Sveriges börs gungar, märker USA inte ett smack!

När det gäller terroristbekämpningen, uttalar sig svenska experter i tid och otid. Hur många av dessa så kallade experter har varit i ett krig? Hur många av dem har varit utsatta för terrorangrepp? Hur många av experterna har suttit med vid förhör av misstänkta terrorister i USA eller något annat land, förutom Sverige. Om det nu förekommer förhör av misstänkta terrorister i Sverige.

Det är inte precis Jönssonligan som jagas! Detta är människor som är villiga att offra barn, kvinnor och mäns liv, för obegripliga religiösa värden, inte personer som lättar sitt hjärta på en dag eller två. De har under många år hjärntvättats och i sitt inre ser de saker som inte vi vanliga ser. Det kanske tar många år innan de överhuvudtaget öppnar munnen.

När Fridolin sitter och intervjuar en person känns det för mig som en urusel kopia på Jönssonligan. I det här reportaget är för mig Kalla Fakta utbytt till Kassa Fakta.

Jag tror inte ett ögonblick på att de har sanningen om vad som pågår runt om i världen. De kanske har en hundradel eller mindre. Men att få se och höra det genom Fridolins agerande, är för mig som att äta kålsoppa med gaffel!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 16 mar 2007 01:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: