sourze.se

Film: "Norbit" - Eddie Murphys fettoshow

"Något säger mig att Eddie Murphy och hans brorsa Charles, som tillsammans skrivit manus till den här filmen, tror att om man kombinerar en dunderfet kvinna med sex kommer man få skrattarna på sin sida."

Betyg: IG
Titel: Norbit
Genre: Komedi
Regi: Brian Robbins
Medverkande: Eddie Murphy, Thandie Newton, Cuba Gooding, Jr, Eddie Griffin m fl
Speltid: 1 tim 40 min
Premiär: 9 mars

Något säger mig att Eddie Murphy och hans brorsa Charles, som tillsammans skrivit manus till den här filmen, tror att om man kombinerar en dunderfet kvinna med sex kommer man få skrattarna på sin sida. Om man dessutom gör henne infernaliskt elak mot sin bortkomne man båda spelade av Eddie Murphy genom en hel film, så är skrattfesten given.

Lägger man till den feta kvinnans tre debila muskelpaket till gangsterbrorsor - vilka sätter skräck i den lilla stan - en halvgalen kines, som är restaurangägare och föreståndare för det barnhem också spelad av Murphy där den bortkomne mannen växte upp och en god och vacker kvinna som den senare blir kär i, så har man storyn klar för sig. Sen är det bara att tuta och köra, eller rättare sagt frossa i alla skämt om tjocka man kan tänka sig. Rasputia, som den här tjockisen heter har gjort fetheten till en dygd och är det någon som har några invändningar eller något som står i vägen för henne mosar hon det bara med sin tyngd och går vidare. När hon inte vräker i sig mat vräker hon sin liderliga kroppshydda över sin man - eller någon annan - efter olika sexiga förspel. Mellan dessa utsvävningar skäller hon oavbrutet på sin man eller ställer till någon scen där hennes kroppshyddas dallrande omfång alltid utgör den komiska knorren.

Tycker man att det låter som ett toppenupplägg för en riktig skojig komedi eller om man gillar Murphys tidigare rullar där han gör det mesta själv, kommer man säkert att tycka att det här är helfestligt. Själv kan jag hålla mig för skratt utan problem.


Om författaren

Författare:
Monika Wehlin

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2007 10:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: