sourze.se

Helt ok igen med fester för bara tjejer

Frågan är om det verkligen behövs rena tjejfester? Denna fråga har varit på tal flera gånger sedan MouseClub blev anmäld förra året av en man som inte kom in på festen pga av sitt kön.

Under marsmånad kommer MouseClub öppna upp för en stor tjejfest. Man skulle nästan kunna säga att det är en förfest innan Miss Gay Sweden 2007.

Frågan är om det verkligen behövs rena tjejfester? Denna fråga har varit på tal flera gånger sedan MouseClub blev anmäld förra året av en man som inte kom in på festen pga av sitt kön. Miss Gay tävlingen är en stor fest för endast tjejer, motsvarigheten till Fröken Sverige kan man säga

Här kan man läsa Magda Gad´s intervju med anmälaren om hur han tänkte.
Länk: qx.se

Jag själv tappade hakan då jag fick höra om denna anmälan, jag trodde det var någon som skojade.

Miss Gay Sweden grundades 2005. Tjejer/kvinnor får anmäla sig själva eller bli anmälda till denna tävling. Det går att rösta på alla kandidater från arrangörens hemsida. De tio tjejer som har fått flest röster går vidare till final. Juryn som satt under första året, Ulf Lidman Präst Mian Lodalen Författare Py Bäckman Sångerska fick avgöra. Vinnaren 2005 blev Michelle Appelros. Från det första "teståret" steg förväntningarna inför Miss Gay Sweden 2006. Hela 48 anmälningar kom in och hela arrangörens hemsida blev belastad av en massa intressenter som ville rösta på just sin favorit.

Det är tjejer från hela landet och med olika ursprung som blir anmälda. Det bästa med allt är att se denna blandning av tjejer. Trenden att det är just butchen som alltid vinner försvinner.

Miss Gay Sweden 2006 är Romina Eserberg Benchimol,
framröstad av juryn, som bestod av Tasso Stafilidis, Caroline Giertz och Denise Rudberg och konferencieren Tiina Rosenberg. Hur kul kändes det inte när Romina fick ta emot priset för årets snyggaste flata. En kvinnlig tjej som får alla fördomar på fall, kan man hoppas. Många tänkte, hon kan inte vara flata. Hon har långt hår, är kvinnlig, tycker om att sminka sig. Alla fördomar haglade. Sen hade vi den grekiska gudinnan som kom på tredjeplats, Anna-Maria Chaliazi. Det kändes så skönt att se detta och det kändes som att vi hade kommit ett steg i rätt riktning. Det var två tjejer med ursprung från annat håll än i Sverige. Det behövdes, om inte annat så behövdes det för alla tjejer som sitter ute i förorterna, ute på landsbygden eller kanske inne i stan. Hur enkelt är det att komma ut som tjej och är det svårare för dom från andra länder? Kanske finns det många svar som far runt ute i cybervärlden.

Nåväl - så friades åtalet mot MouseClub. Enligt paragraf 9 stycke 2 i diskrimineringslagen 2003:307 där det står att förbudet mot könsdiskriminering inte gäller tillhandahållandet av tjänster om olika behandling av kvinnor och män kan motiveras av ett berättigat mål och de medel som används är lämpliga och nödvändiga för att uppnå målet.

Och alla kvinnor tjejer runt om i landet, nu är det bara att bege sig till MouseClub´s tjejfest i mars då det kommer vara en riktig härlig frizon för bara tjejer.


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 01 feb 2007 16:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: