sourze.se

Stackars Linda Skugge!

Skugge känner sig misslyckad och får framgångspanik när hon läser om hur många miljoner andra tjänar. Det är synd om henne!

Mitt hjärta blöder när jag läser Skugges senaste krönika i Expressen Länk: expressen.se Hon skriver om folk som sålt sina IT-företag för mångmiljonbelopp och beklagar sig över hur hon "får sån djup ångest av alla miljarder som folk tjänar att jag måste hyperventilera i en papperspåse". Sedan beklagar hon sig över hur hemskt hennes eget liv är och vilken framtidspanik hon får.

Jag kan tolka artikeln på tre sätt. Den är ironiskt skriven i så fall är det en uselt skriven artikel, för ironin framgår knappast, hon har enormt dåligt självförtroende vilket går lite stick i stäv med den bilden hon i övrigt projicerar eller att hon bara gnäller som vanligt vilket är det mest troliga alternativet.

Hon kryddar sin artikel med härliga uttryck som "vi kvinnor torkar bebisrumpor", "jag kan ALLT om virus och bakterier men jag kan inte göra en hemsida... jag kommer aldrig tjäna 100 miljoner" och sedan det mest fantastiska gnället av dem alla "jag lär fortsätta som en sketen och sliten frilanstomte. Jag har två ganska bra idéer som jag ska sälja in till tidingen Mama snart. Och för dessa kommer jag kunna fakturera cirka 7000 kronor. Ja det är så arvodena ser ut."

Alltså, jag känner sådan djup sympati för henne efter denna artikel. Hon har ångest och panik över andras framgångar. Samtidigt som hon tjafsar med krögarna på Edsbacka för att de inte vill att hon ska amma sina fattiga barn i slitna paltor vid bordet så gråter hon inombords över sin egen misär. Jag menar, hon verkar ju ha ett lyckligt förhållande och barn, och familjemiddagarna avnjuts på Edsbacka, men visst, det är synd om henne. Hon är ju en fattig och sketen frilanstomte. Och hon kan bara fakturera 3500/artikel till tidningen Mama.

Att jobba som frilans är inte lätt. Det är ingen som har påstått det. Men tyvärr så överdriver Linda Skugge sin misär en aning. Efter en snabb titt på ratsit.se får jag nämligen fram att hon under 2006 i genomsnitt tjänade 41 552 kr/månad.

Stackare då, bara strax över 41 lax i månaden? Efter skatt så blir det vad, 25 kvar? Ja, nästan så att man inte kan ta med familjen på Edsbacka på middag fler än en gång i veckan. Jag förstår verkligen att du inte har råd att köpa nya kläder som du också beklagar dig över, för med ungefär 25 000 kontant att röra sig med så blir det ju nästan inga pengar kvar alls för klädinköp.

När man läser en artikel som hennes senaste undrar man vad hennes läsare egentligen tycker om det. Vad tycker den ensamstående mamman som sliter livet ur sig för att få ihop 15 000 innan skatt och kunna få ekonomin att gå ihop? Vad tycker frilansaren som jobbar i princip dygnet runt för att få in tillräckligt med artiklar i olika tidningar för att kunna betala hyran? Tycker de också synd om stackars Linda som gråter krokodiltårar i Expressen bara för att hon tjänar såååå dåligt? Tycker de också att hennes liv verkar vara såååå svårt?

Eller tycker de som jag? Att Linda verkar skriva de flesta av sina artiklar under någon sorts "jag-vill-gnälla-av-mig-för-jag-har-PMS-tyck-synd-om-mig-nu"-rus?


Om författaren

Författare:
Andris Kangeris

Om artikeln

Publicerad: 21 jan 2007 21:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: