sourze.se
Artikelbild

Alexander Erwik - nybliven kändisredaktör

"Den svenska avundsjukan finns överallt, speciellt bland gaykillar som springer ute mycket och i den bransch där jag jobbar. På ett sätt är den avundsjuka man får kastad i ansiktet bättre än den som kommer smygande bakifrån."

I dessa dagar har jag arbetat med att få ihop bra frågor till sveriges nya nöjesreporter, och frågor jag vet folk undrar över men inte törs ställa.

Han är idag redaktör på Sthlmfinest och tidigare arbetatade han som redaktör och fotograf på Region46, han har även medverkat i Baren 2001, samt så blev han oslagbar vinnare i Mr Gay Sweden 2001. Vi har även kunnat skåda några få artiklar i Denise Lopez XOXO Magazine.

Namn:Alexander Erwik
Ålder:29
Familj: Pojkvän, 6 syskon, mamma och pappa.
Utbildning:Livet
Yrke: Nybliven kändisredaktör på Aftonbladet Klick-TV samt redaktör på SthlmsFinest.com
Fritidsintressen:Kvalitativt umgänge med vänner den lilla fritid jag har. Middagar, långa promenader.
Mat: Sushi, italienskt, thailändskt
Tycker om: Livets nedförsbackar - de lär man sig mycket av.
Tycker inte om: Mina egna fördomar.
Krog: Café Opera
Vem tar du med till en öde ö: Min man
Och varför: Det tog 10 år att hitta honom - varför ge upp det?
Vem är vill du möta på en öde ö och varför: Min mamma, vi har mycket att reda ut.

M: Den hetaste frågan just nu är tvisten mellan Navid Jalalzadeh Kabiri och Ulrich Bermsjö omkring Mr Gay Sweden. Hur känner du inför det då du blev Mr Gay Sweden 2001? Är det något som berör dig som en gammal Mr Gay deltagare och vinnare?

A: "Mr Gay-frågan är ett avslutat kapitel i mitt liv. Jag ska inte säga att jag ångrar det, för mitt ego var det en ordentlig boost, men just då trodde jag naivt nog att jag skulle kunna använda det till nånting. Men det enda folk var intresserad av var att se mig i bar överkropp och att jag skulle vara en pajas. Jag tror inte att tävlingen har någon som helst framtid annat än som enkel underhållning. Att tro att det någonsin skulle kunna bli något annat är inte realistiskt, skönhetstävlingar handlar bara om att någon ska profitera på det, och i ärlighetens namn så handlar ju barabråket mellan Navid och Ulrich om vem som ska bli rik på kuppen. Dock tror jag att båda skulle kunna förvalta det lika bra."

M: "Den svenska avundsjukan sprids fortare när det går bra för någon, är det något du märker av och hur?"

A: "Den svenska avundsjukan finns överallt, speciellt bland gaykillar som springer ute mycket och i den bransch där jag jobbar. På ett sätt är den avundsjuka man får kastad i ansiktet bättre än den som kommer smygande bakifrån. Jag tar hellre spydiga kommentarer rakt upp och ner än folk som hugger i ryggen. Då vet man åtminstone vad man har att göra med. Men att låta avundsjukan påverka en, är att ge den alldeles för mycket tid och energi."

M: "Ditt nya jobb på Aftonbladet Kanal 7 - är det ett arbete du har strävat och arbetat hårt med att få?"

A: "Jag har jobbat målinriktat för att göra karriär, att det blev just Aftonbladet känns som en extra bonus. Någon där har uppmärksammat mitt arbete och jag är väldigt nöjd med att jobba med en kul produktion och ett roligt och proffsigt gäng. Och jag har jobbat väldigt hårt för att komma dit jag är idag. Det har varit många nätter och lite fritid. Men det var värt varenda ansträngning."

M: "Jag vet att Daniel Nyhlén är en av dom ansikten jag mest känner igen från nöjesbranchen, han börjar väl bli lite blassé just nu när du har hamnat på topp of the number one? Känns inte det riktigt bra?"

A: "Om jag är number one eller inte får andra avgöra, jag tävlar med mig själv och allt jag gör ska vara bättre än det senaste jag gjorde, om än marginellt. Huruvida det går bra eller dåligt för Daniel gör varken från eller till när det kommer till min personliga lycka. Det finns plats för oss båda i den här branschen, jag skulle önska att Daniel också hade den inställningen."

M: "Ångrade du din tid i Baren och vad gav har det gett dig för resultat idag?"

A: "Jag ångrar ingenting jag gjort i livet, alla ogenomtänkta beslut är ändå en del av den snittslade bana som ledde till dit jag är idag. Det var en rolig erfarenhet just då, men idag hade jag aldrig tackat ja. Det tog lång tid innan någon faktiskt trodde att jag hade några som helst talanger. Och precis som för alla andra som varit med i liknande produktioner och sedan valt att jobba på andra sidan så kommer det alltid finnas de som tror
att jag bara drömmer om att bli känd igen genom mitt jobb som faktiskt innebär en viss synlighet."

M: "Du har arbetat på Region46, vad fick dig att flytta till Sthlmfinest?"

A: "Det året jag jobbade där klassar jag som på utlandsvistelse i mitt CV. Jag lärde mig ingenting där annat än att man inte ska lita på någon och att det finns gott om oseriösa människor i branschen."

M: "Har du någon egen favortistjärna som du gärna intervjuar? Jag vet ju att Christian Lundqvist från The Poodels är en stor favorit bland många, gäller det även hos dig?"

A: "Kicken är alltid trevlig, faktiskt en av mina absoluta favoriter. När jag gjorde Mingel-TV tidigare för Expressen så hade jag några kändisar som alltid levererade och som därför figuerade ofta, tex Anton Körberg, Martin Johansson, David Bexelius, Martin Björk, Velvet och en rad andra. Jag skulle vilja säga att det finns betydligt fler trevliga kändisar i vimlet än otrevliga."

M: "Spy Bars förre vaktchef Fadde Darwich har vid flera tillfällen ljugit i rätten, hur påverkade det Stureplans klubbliv?"

A: "Fadde ville nog tvätta sina händer och starta om. Men då kanske man ska se till att ha en plan B, när man ska göra sig ovän med alla människor runt omkring sig. Men beslutet att berätta om vad som försigick i dörren på Spy Bar är inte hälften så dumt som beslutet att leva tillsammans med Linda Rosing. Det är nog det dummaste beslut Fadde har tagit."

Jag tackar för mig och önskar Alexander Erwik lycka till på Kanal 7!


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 19 jan 2007 09:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: