sourze.se

Är det rimligt att man tar seden dit man kommer?

"Min dotter har flera muslimer i sin klass och de är underbara människor som accepterar våra seder och bruk och de kräver inte att deras barn skall få slippa fläsk i matbespisningen utan tycker att är man i Sverige får man leva därefter."

För ungefär 25 år sedan då jag gick i småskolan så gick vi varje jul och sommaravslutning till kyrkan och hade avslutning. Idag är det nästan borta. Det upprör mig att man idag knappast får sjunga "Den blomstertid..." längre, för att man sjunger om gud där. Vart är vi på väg? Vår historia är ju kristen och vi skall väl vara rädda om den kultur vi har, eller? För en tid sedan stod det en insändare i GP om att det kunde vara stötande för muslimer när vi sätter upp våra adventsljustakar. Men HALLÅ! Det är ju vår tradition, eller hur? Vi måste våga vara svenska och inte alltid acceptera allting utan att säga ifrån någon gång. Man får vara så god och ta seden dit man kommer. Min dotter har flera muslimer i sin klass och de är underbara människor som accepterar våra seder och bruk och de kräver inte att deras barn skall få slippa fläsk i matbespisningen utan tycker att är man i Sverige får man leva därefter.

Sverige är ju ett kristet land, historiskt sett, och det skall det förbli, vi skall värna om det som är vårt och inget annat. Om jag väljer att åka till exempelvis Somalia så får jag lov att acceptera att tex bära slöja och inte äta gris. Tror inte heller att jag där får lov att bygga mig en kyrka. Nu vill jag inte åka till Somalia för jag vill inte leva så. Jag förstår att en del måste fly, men jag anser att Sverige inte skall ge uppehållstillstånd om man inte vill och ser till att leva som man gör HÄR.

Sedan skall man försöka att hjälpa de som kommer hit att komma tillbaks till sitt eget hemland så fort det går. Kritisera mig gärna men jag tycker och kommer alltid att tycka att vi måste ta tillvara på vårt eget först, våra fattiga och hemlösa, sjuka, arbetslösa. Spelar ingen roll vad andra tycker, men jag anser att alla de icke-svenskar som kommer hit ändå tar upp en bostad för en svensk som är utan och de tar upp ett arbete för en svensk arbetslös.

Det finns invandrare som arbetar och sköter sej exemplariskt, men de tar ändå upp en plats som en svensk kunde fått. Nu är det skillnad också på de vi själva tog hit som arbetskraft då det behövdes på 60-talet till varven.


Om författaren

Författare:
Ulrika Johansson

Om artikeln

Publicerad: 16 jan 2007 11:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: