sourze.se

Är handikapptoaletter handikappvänliga?

Vad exakt är det som är handikappvänligt på handikapptoaletten? Något jag har undrat över väldigt länge men inget som har tagits upp, men jag tror nog att det är flera som har tänkt samma tanke utan att röra på kakhålet.

Handikapptoaletten är inte handikappvänlig, tycker jag. Det borde finnas VIP kort till IKEA. Jag har besökt den gigantiska affären för alla hushåll minst tre gånger bara under denna månad. Ständig kö och långa avstånd till diverse saker man behöver. Men hur som helst så måste man uppsöka damrummet någon gång under dagen. Nu var det Ikea vi pratade om och den ständiga väntan i kön är generellt helt ok om det inte är brådis. Det kanske är lite fräckt att springa in på handikapptoaletten, men nöden har ingen lag. Allt går som smör i solsken tills man ska torka sig, det är en mils avstånd till toalettpappret. Det ska böjas och sträckas på armarna, man ska vara vig som en akrobat för att kunna nå det viktiga.

Vad exakt är det som är handikappvänligt på handikapptoaletten? Det är inte rullstolsvänligt, ingen människa i världen får enkelt plats på toa sitsen på Ikea ute i Skärholmen. Stången man ska hålla sig i håller knappt för en fluga. Nödknappen sitter på väggen mittemot, ingen blind eller rullstolsbunden människa kan enkelt hitta dit. Sen vet jag också att handikapp inte bara består av att sitta i rullstol eller vara blind. Herregud, det är ju bara att titta på mig. Liten homokorean som oftast trampar i glashuset. Hur vänligt är det? Men jag når iallfall till toalettpappret och jag kan åla mig över till nödknappen. Detta är inget som bara är så sig på Ikea utan jag har sett detta på andra platser och ställen. Så det så!


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 15 jan 2007 23:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: