sourze.se

Fattigdom i Sverige

"Det är ju fullkomligt avskyvärt att människor inte ens skall kunna leva drägligt i detta land utan behöva tigga och söka bidrag överallt, men varför har det blivit så? Jo, det har jag min klara uppfattning om, men det törs jag inte skriva rakt ut..."

Dagarna innan jul gjorde jag som jag alltid gör, nämligen jag lämnar en 100-lapp i Frälsningsarmens "gryta". Jag är långt ifrån rik men tycker att jag vill göra detta för de som faktiskt har det värre än jag. Vid detta tillfälle började jag att prata med kvinnan som stod vid grytan och jag blev rent ut sagt förfärad av det hon sa, nämligen att det är så många människor här i Sverige som runt jul söker hjälp hos Frälsningsarmen då de ej har pengar till julen, vissa lever på socialbidrag och det förstår jag mer än väl att det inte räcker långt.

Det är ju fullkomligt avskyvärt att människor inte ens skall kunna leva drägligt i detta land utan behöva tigga och söka bidrag överallt, men varför har det blivit så? Jo, det har jag min klara uppfattning om, men det törs jag inte skriva rakt ut för då kommer jag att kallas rasist och om ens jag får detta publicerat. Jag har ingenting emot att hjälpa folk i andra länder eller andra som har det svårt MEN jag tycker att vi måste se om vårt eget först. I skolan sänks matkostnaderna och det är precis att du får en skrivbok och penna, men hemspråksundervisningen kostar enorma summor, vore det inte bättre att de som vill ha hemspråk fick betala en summa för det? Detsamma med maten, vi vet alla att fläskkött är billigare än nötkött så varför bara ha nöt i skola och dagis? Låt de som inte vill äta maten av religiösa skäl betala då. Jag säger ingenting om gluten eller andra allergier för det är en annan sak. NEJ! Det är dags att se till våra skolbarn, våra gamla och sjuka, och arbetslösa mfl. ALLA är värdiga ett bra liv.


Om författaren

Författare:
Ulrika Johansson

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2007 23:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: