sourze.se

Olinda - en dum blondin som förtalar Sverige

Dokusåpornas små fjantbrudar slutar aldrig att överraska! Nu har Olinda Borggren tagit farväl av sitt fosterland Sverige och planerar att flytta till USA. So what?

Dokusåpornas små fjantbrudar slutar aldrig att överraska! Nu har Olinda Borggren tagit färväl av sitt fosterland Sverige och planerar att flytta till USA. So what? Vem bryr sig? Ingen förstås! Men vad jag bryr mig om är hur Olinda förtalar sitt eget land Sverige. Läs länken
Länk: aftonbladet.se "Sverige är ett rövhål!" skriver hon i sitt avskedsbrev. Gud va synd det är om dig Olinda... Synd inte för att du vantrivs i ditt hemland utan mer för att du beter dig på ett så fruktansvärt korkat sätt.

Olinda menar att hon inte kan leva i ett land där Anna Book är en dansikon och där Carola anses vara superstjärna! Olinda tillägger att hon redan har fått filmerbjudande i USA. Ha ha - det tror jag på när jag ser dig på den stora vita duken Olinda och inte en dag innan. Nej lilla fröken Olinda - låt mig nu upplysa dig om hur det egentligen är i USA och låt oss jämföra det med livet i det Sverige som du kallar för ett rövhål.

För det första så kan du glömma det där med filmkarriären. För att få filmerbjudande i dag i Hollywood måste man ha skådespelareutbildning. Det räcker inte med att ha varit med i en svensk dokusåpa. Tror du annat då är du bara dummare än vad jag inbillade mig. Det räcker inte som förr att se bra ut - och du Olinda - jag är inte ens så säker på att du ser så förbaskade bra ut heller, men det är en annan sak. Din sångröst ska vi inte tala om och din musikvideo för ett tid sedan var av “B" klass - du är ingen skådespelerska Olinda. Du är ingen artist. Sanningen är att jag inte vet vad du egentligen är. Jag vet dock en sak - du är ute och Anna Book och Carola är “inne" - därför är du avundsjuk på dem.

För det andra så kan jag berätta för dig att tiotusentals unga tjejer som du svärmar som bin runt Hollywood varje år för att uppfylla drömmen om att bli upptäckta, men det är ytterst få som klarar sig. 99 av dessa tjejer lämnar sina hemstäder och hemländer av samma anledning som du nu gör, nämligen genom att säga “fy Fan vilket rövhål där här stället är - jag ska ’where the action is’!", och så åker de i väg till Hollywood med några tusen dollar i plånboken, men pengarna tar slut mycket snabbt. Första veckan träffar man någon snubbe på någon klubb. Han utger sig för att vara stor filmproducent eller rättare sagt “filmagent". !Jag ska göra dig till stjärna!" säger han medan han kollar dina tuttar och ben på nära håll. Han har visat dig sitt visitkort och du som lite halvdum blondin har gått på att han är filmagent. Resten av den där storyn behöver jag inte berätta - du kan ju den.

99 av tjejerna som söker sin lycka i filmkarriären i Hollywood slutar som servitriser, älskarinnor eller också hamnar de i knarkträsket. I USA finns inget socialt skyddsnät Olinda. Blir du sjuk och inte har pengar då får du inte hjälp - du dör Olinda! I USA kommer inte en enda människa att bry sig om dig.

Men i Sverige vet alla vem du är. Här är du en större fisk i en liten ankdam. Här kan du ibland om du har tur, får en notis på nöjessidorna. Du kan t.o.m. Orsaka någon liten fjantskandal på Stureplan och det kanske står om dig i Aftonbladets Klickbilaga. Framför allt Olinda, i Sverige kan du få en notis i Aftonbladet i vilken du kallar Sverige för ett rövhål, men i USA skulle du inte kunna få liknande uppmärksamhet. När ljusen slocknat och dina pengar tagit slut och journalisterna slutat bry sig om dig finns ett tryggt socialt skyddsnät i ditt hemland Sverige. Akta dig för att baktala ditt eget land i fall du en dag kanske behöver luta dig mot det skyddsnätet.

Och du - Olinda - vad det gäller Anna Book och Carola - de är hundra gånger större ikoner än vad du i dina vildaste drömmar någonsin kan bli. Lägg av - och skaffa dig ett jobb och ett liv istället för att göra bort dig mera!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 16 dec 2006 11:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: