sourze.se
Artikelbild

Idol 2006: Skandal, igen!

Hela fredagsfinalen var perfekt, stämningen var hög och unplugged temat visade sig passa Idolerna utmärkt. Men så kom chocken - Danny fick lämna. Och Johan hängde inte ens löst...

Vad hände i fredags egentligen? Erik gjorde ett bättre framträdande än han någonsin gjort, det är ett under att han klarar av att utvecklas så pass mycket från gång till gång. Felicia var också på topp. Markus var lite sämre än han brukar, men ändå grym. Cissi sjöng falskt och slaktade låten, men hon hade den rätta känslan. Johan sjöng falsk ibland och hade ingen känsla alls, hela framträdandet var tråkigt. Men då har han också bara gjort ett riktigt bra framträdande i hela tävlingen, så de var ingen chock direkt.

Och så till Danny. Han fick verkligen till känslan i låten, och hade skärpt till sig från förra veckan. Han sjöng bra och gjorde allting rätt. Så vad hände? Hur kunde han åka ut? Det är skandal!

Förra veckan var en av dom bästa tvungen att lämna, och jag trodde verkligen att svenska folket insett sitt misstag och inte tänkte låta det ske igen. Men där hade jag fel. Hur tänker man då man ringer in och röstar på Johan? Tänker man att han var bra och förtjänar att vara kvar, eller tycker man synd om honom och vill ge honom en chans att förbättra sig? Vad det än är så borde alla inse att han inte kommer förbättra sig! Han har varit precis så här sedan audition, varken mer eller mindre. Alla dom andra utvecklas och vågar prova nya saker, men inte Johan. Och nu har dom andra kommit så långt att man tydligt ser skillnaden. Men ändå är han kvar. Han har slagit ut både Linda och Danny. Vem ska han ta härnäst? Markus? Jag blir inte förvånad om Cissi och Johan är i final.

Samtidigt tycker jag lite synd om honom, för han är årets Jens. Alla verkar vilja ha ut honom men samtidigt röstar de på honom. Jag gillar Johan och har alltid gjort det, men han har redan visat allt han kan, och det hade varit bäst för honom om han hade åkt.

Att Danny åkte ut var fel, fel, fel! Han hade så mycket kvar att visa. Man behöver inte vinna för att få ett skivkontrakt, man behöver inte ens komma tvåa, så det är jag inte orolig över. Det som känns tråkigt är att vi inte kommer få se Danny nästa fredag och att vi istället måste stå ut med någon som är sämre.

Så vad hände egentligen? Förra veckan åkte Linda utan att ha gjort något fel, i fredags åkte Danny utan att ha gjort något fel. Det verkar som att tittarna röstar på den person dom tycker synd om, den som får mest kritik från juryn.
Idol kommer att bli tråkigt att kolla på nu.

Foto:Daniel Ohlsson/TV4


Om författaren

Författare:
Cecilia Johansson

Om artikeln

Publicerad: 04 nov 2006 10:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: