sourze.se

Idol 2006 - dags att såga jury och programledning

Vinklingen var total, innan Danny sjöng så framställdes han som en pärla, allt var bra, han såg bra ut han var ödmjuk, snäll, trevlig och sist och viktigast sockersöt/snygg.

Juryn berättade för Svenska folket att Danny var riktigt bra, bara med små misstag på de höga tonerna, men det gjorde ingenting därför att han valt en svår låt. Sanna och Mogge tog som vanligt efter juryn och bredde på den perfekte Danny. Jag vill bara tillägga att jag inte personligen har någonting emot Danny, han är verkligen otrolig på scen och så vidare och definitivt TOKIGT snygg och charmig. Men för att peka på det som sägs hela tiden, att på den här nivån så krävs det någonting mera.

Samma sak hände med Markus, han målades upp som en stjärna, han höll måttet också hela vägen så här ska jag inte säga någonting, men vad jag saknar är en rättvis bedömning på David!

David målades innan han öppnade munnen för att sjunga som en kille som egentligen såg sig lite för "fin" för Idol, han visste inte riktigt om det här var "hansgrej" men kände liksom att kör för det då, ungefär när han väl kommit så här långt i programmet.

När han sedan öppnar munnen till "Fields of Gold" så ryser jag. Han gör den fruktansvärt bra, missar inte en ända ton. När han är klar så går han fram till juryn för att få sin STORA guldstjärna som jag tycker att han förtjänade, men NEJ, han blir sågad, TOTALT. Samtliga i juryn tycker att han fegade ut och inte hade ett tillräckligt brett register med flera musikaliska termer, det där ska jag låta vara osagt för jag är absolut inte kapabel till att bedöma hans register. Men en sak vet jag säkert och det är att han faktiskt sjöng klockrent till en låt som inte är meningen att man ska skrika i, utan det är en låt där man ska spela på känslor, det är precis vad David med sin mjuka röst gör. Katastrof juryn, ni fokuserar på fel saker. Jag vet att det inte var ni som tog bort honom åtminstone till på fredag ur tävlingen men era samt producentens handling att framställa David som om han egentligen inte ville vara där påverkar folks "röstningsbana".

Markus tillexempel var ju nära på att bli hockeyproffs och nästintill hjälteförklarad innan han gick upp på scenen Sanna frågade varför Markus valde musiken istället för en proffskarriär inom hockeyn, Markus spelade i A-juniorerna när han slutade, alltså inget färdigt proffs, vilket han pekar på själv. Det skulle jag vilja kalla för en typ av glorifiering!

Kulmen nås och jag blir förbanad när Mogge efter uppträdandet frågar vem låten var dedikerad till David hade innan sagt att låten fick honom att tänka på en viss person När David då svara någon på J så skrattar Mogge och säger att hon slutar på I eller hur. driver med honom på ett väldigt taskigt sätt .

De kvarvarande två deltagarna i denna kvalomgång blir inte heller speciellt väl mottagna av juryn, detta tycker jag pekar på att vissa blir favoriserade från början och juryn jobbar på att få vidare just dom. KATASTROF!!

Med detta vill jag inte peka på att just David skulle följa med till final utan just det ovannämnda; sluta favorisera och vinkla. Här handlar det om att få fram en idol som hela Svenska folket ska kunna se upp till och vara stolta över, låt då inte TV4 manipulera en bild av en sådan person!

Min röst gick i alla fall till David ikväll.


Om författaren

Författare:
Daniel Kenneberg

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2006 00:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: