sourze.se

2006 – ett spännande val 4

Utan att överdriva får jag tillstå att årets val, varit det mesta spännande val under hela min tid som röstberättigad.

Rätt lag kammade hem regeringsinnehavet och med egen majoritet dessutom. Det hade visserligen varit mysigare att se vänsterkartellen – och socialdemokratin i synnerhet – tappa fler mandat, än vad de gjort, men so what?

Allians för Sverige vann förtroendet om en bättre jobbpolitik, vilken för första gången blivit en valfråga. Dessutom lovar de att skapa ett mer praktiskt system för fastighetsbeskattning. Medan den store socialdemokratiske statsministern, drar sig tillbaka har den nya statsministern Reinfeldt och borgerligheten fyra djärva år framför sig att förverkliga deras löften. Vilka inte får misslyckas den här gången eller som tidigare spruckit på grund av små tvister som riskerat regeringsinnehavet. Därför har jag här några viktiga råd eller vädjanden till regeringen – Reinfeldt.

1. jobben: fokusera nu hela tiden på att förändra arbetsmarknaden i den riktning ni lovat och visa upp resultat om två år. Dessa ska bestå av konkreta siffror och inte procentsatser som tidigare regeringar serverat.

2. Ena er snarast om ett gemensamt klimatmål, vars resultat redogörs år 2010. Regeringen –Reinfeldt får inte spricka på grund av en alltför svag miljövision.

3. Genomför de skattesänkningar ni gått till val på, varken mer eller mindre, men ser till avskaffa förmögenhetsskatten under kommande mandatperiod. Det lyckades ni visserligen med under åren 91-94, men den återinfördes av skattetokiga sossar. Slopa också värnskatten.

4. Tänk på att ni gått till val på att regera tillsammans, med andra ord: var beredda att ge och ta för att bevara trovärdigheten. Även om moderaterna är det största partiet så kan de inte regera ensamma –samarbete gäller alltså. Våren 2010 bör alla i fyrpartiregeringen känna sig nöjda över de mål som uppnåtts och villiga att vinna valet igen.

Av Allians för Sveriges regering krävs mycket större prestationsförmåga, än för de hittills tre sosse-regeringar vi haft. I klartext: Jävlar anammat behövs för att visa att ni är MYCKET bättre.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 20 sep 2006 11:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: