sourze.se

För Guds skull, jag ber er, ge borgarna en chans!

För andra gången på en vecka har min schemalagda kolumn i Metro stoppats. Här kommer den så som den var skriven i sin helhet.

I onsdags fick jag hopp! Det var inte det att jag tyckte att borgarna var mycket bättre i partiledardebatten, för det gör jag alltid. Inte heller att även alla andra verkade tycka det om man skall tro på omröstningarna i tidningarna. Nej, det var att Göran Person verkligen såg ut som en looser. Han såg ut som och betedde sig som en förlorare, som om han visste att det var kört. Han hade verkligen inga idéer till hur våra problem skall lösas och den värsta lögnen av dem alla förblev osagd. Han, de, försökte inte ens hävda att de var överens inom vänsteralliansen. De hade inga alternativ att erbjuda. Nästan övertydligt, åtminstone så tydligt att alla tidigare väljare måste ha sett det, visade Göran sin självgodhet, arrogans och maktfullkomlighet. Men om någon missade programmet och för er som ännu inte bestämt er, gå in på Länk: hem.passagen.se och studera fotot. Tänk på den gamla devisen om hur en bild säger mer än tusen ord. Studera bilden på Göran Person och fråga er varifrån har han hittat sin motivation, hur styr han sin regering, vilken typ av ledare det är? Vill ni ha honom som statsminister att leda vårt land?

I år är det särskilt viktigt att vi får ett ombyte i politiken, viktigare än någonsin. Om det inte sker nu, hur skall det då någonsin kunna ske? Se er omkring, är allt perfekt? Är det inte bättre med en stark borgerlig regering än med en svag socialistisk med kommunister i regeringen? Tänk på att sossarna är för svaga för att regera själva, därmed väljer ni mellan de borgerliga frihetspartierna och kommunistiska vänstern. Det är vad valet handlar om. Är det inte bättre att ge borgarna fyra år? Om ni inte visar ert missnöje och ert tvivel på godsherre Persson och sossarna i år, är inte det att visa förakt för alla borgerliga väljare? Ge dem en chans!

Vinner inte borgarna finns det en stor risk att politiken svänger kraftigt åt vänster och det kan ingen vilja. Den här gången måste förnuftet segra. För de arbetslösa som behöver jobb, som behöver riskvilliga entreprenörer, för invandrarna som behöver hopp och möjlighet att få det bättre, för de stressade, utarbetade sjuksköterskorna i misskötta sjukhus, för våra dåligt utbildade ungdomar som måste kunna konkurrera i ett allt mer globaliserat
samhälle, För tryggheten för äldre och kvinnor, för framtiden, för hoppet!

För Guds skull, jag ber er, ge borgarna en chans!

pil upp För en fantastisk höst med mängder av svamp som jag hoppas alla fått njuta av.

pil ner För att valet inte handlat mer om möjligheterna att starta och driva småföretag


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2006 14:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: