sourze.se

Kan Lars Leijonborg sitta kvar?

Kan Lars Leijonborg sitta kvar?Det som började som en knappnål har växt till en silverskål. Först verkade dataintrånget vara ett verk av en radikal kille i ungdomsförbundet, och dessa har alltid..

Kan Lars Leijonborg sitta kvar?Det som började som en knappnål har växt till en silverskål. Först verkade dataintrånget vara ett verk av en radikal kille i ungdomsförbundet, och dessa har alltid och ska vara ett steg före sitt moderparti. MEN MED LAGLIGA MEDEL!
Idag 7/9 ökar kraven på att Lars Leijonborg ska avgå. Dessa krav kommer både ut- och inifrån. Inom Folkpartiets styrelse finns det krafter som vill se Lars Leijonborg borta som partiledare efter valet. Och min personliga mening är att så också kommer att ske.

Folkpartiet har en klen väljarkärna på kanske bara 30-40 och resten kan mycket väl dra till andra inom alliansen. Det som blir kvar räcker troligen inte till att komma in i Riksdagen. 4 spärren slår till.

Ett problem finns om L.L. avgår. Vem ska ersätta honom? Någon given ersättare finns inte i dagsläget. Namn som Johan Pehrson, ekonomiska talesmannen Karin Pilsäter och skolministerutmanaren Jan Björklund nämns. En sak är helt säker och det är att efter valet kommer det att bli en rejäl självrannsakan. Plus det faktum att partisekreteraren Johan Jakobsson är helt körd framöver. Synd på en sån duktig strateg.
Ikväll kommer utfrågningen av L.L. klockan 20.00 i TV1 och kanske skingras då några moln, och en blick av solen kan titta fram. Vi får se!

Kanske utbrister Lars Leijonborg: "Eli, Eli Lema Sabactani."Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 07 sep 2006 14:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: