sourze.se

Övervinn dina relationsproblem med vilja!

Relationsproblem uppkommer i alla relationer förr eller senare. Vilka samband finns mellan relationsproblem och vilja respektive kontinuitet och hur kan du lösa relationsproblem som uppkommer?

Har du någon gång målat om hemma? Först kommer planerandet. Välja färg, köpa penslar, täckpapper, maskeringstejp, roller och annan utrustning. Efter det följer prepareringen och underarbetet. Slipa, spackla, täcka golvet och maskera fönster, dörrar och fönsterkarmar samt element och andra detaljer som inte ska målas. Eventuellt behövs det grundfärg under den slutgiltiga nyansen. Kanske målar du en provruta för att se hur färgen passar. Sedan är det dags att rolla på färgen.

Efter de första rollertagen ser du hur fint det blir. Efter det följer det monotona rutinarbetet med att applicera färgen på alla väggar i rummet. För att få ett fint slutresultat låter du färgen torka för att till sist måla på ett avslutande lager. Efter detta kanske du målar element, fönster och dörrkarmar. Efter detta följer att du löpande städar och torkar golv, element, fönsterkarmar, dörrkarmar och fönsterrutor samt kanske lister mm.

Vi tar efter måleriexemplet ett exempel på en "relationscykel". Du känner att du har en vilja att träffa en ny partner. Du ser till att du umgås på platser där det finns personer av det kompletterande könet det kan även vara en person av samma kön om du är homosexuell. Kanske blir du medlem i en av alla dejtingsaiter som finns. Du hör dig också för med dina vänner om huruvida olika intressanta "objekt" för tillfället är i en relation eller om de är "lediga". Du talar med olika människor och du har verkligen en vilja som automatiskt skapar en kontinuitet - du ger inte upp i första taget! Efter en tidsperiod av förberedelser träffar du förr eller senare den där människan som känns helt rätt och du blir kär och förälskad!

Efter första middagen pirrar det i magen och hela världen är så underbar. Du ser blommor i ett dike på väg till arbetet som du aldrig sett förut. De har naturligtvis funnits där hela tiden - fast i och med att du är förälskad ser du dom nu. Alla människor är så vackra och de verkar lyckliga!? Du uppvaktar föremålet för din dyrkan med blommor och ni säger uppskattande saker till varandra. Ni har sex ofta och det är helt underbart. Du är nyfiken på den andra och vill veta mer om denna. Din partner är likaledes nyfiken på dig. Det känns härligt att vara uppmärksammad av den du nu älskar. Du lyssnar på din partner ur kärlek. Du har en vilja att leva med denna underbara och fantastiska person i en kontinuitet tills döden skiljer er åt!


Vad händer sedan?

I en nära kärleksrelation är förälskelsen de där första dragen med rollern. Det är alltså en mycket liten del av er relation. Min erfarenhet är att de flesta vill vara i förälskelsen hela tiden. När detta inte går vilket det inte gör avslutar man förhållandet och provar med en ny partner … bara för att upptäcka att samma sak händer igen. De flesta vill ha en perfekt lägenhet eller en perfekt relation utan att göra det arbete som faktiskt krävs. Vid en hastig överblick är det hela ganska komiskt.

Är det konstigt att det finns så många ensamstående
föräldrar och hushåll med bara en person i Sverige?


Relationsproblem, vilja, kontinuitet och kommunikation?

Vad som händer efter förälskelsen beror faktiskt på er vilja och kontinuitet att lösa de relationsproblem som oundvikligen uppkommer i en nära kärleksrelation. I detta intar konsten att kommunicera en mycket central plats.


Väx som människa genom dina Relationsproblem

I exemplet med målandet av rummet kan du se att de första penseldragen bara är en liten del av processen. Precis som i exemplet med måleri är förälskelsen en liten del av en kärleksrelation. Om du vill fortsätta vara förälskad krävs din uppriktiga vilja och kontinuitet. Du måste göra det jobb som krävs för att fortsätta befinna dig ett tillstånd av kärlek. Detta börjar som alltid med självkärlek.

I en nära kärleksrelation möter du dig själv i alla aspekter och delar - både fina och mindre vackra. Är du redo att ta en titt på dig själv? Surfa gärna runt och läs de olika Morrhåren! Livet innehåller allt och det är en spännande resa att vara människa. Det är en stor utmaning att förhålla sig till omgivningen - särskilt en kärlekspartner. Det kräver din omutbara vilja och kontinuitet, samt en insikt om att ingen människa är "perfekt"! .


Att blunda är ett relationsproblem

Du kan också välja att leva i ett förhållande där ni slutat att kommunicera och därmed i en situation där varje steg och varje ord kan utlösa en mina som sprängs. Så lever många par sina liv. Om du vill leva ditt liv fullt ut så är detta i sig ett relationsproblem.


Relationsproblem och kontinuitet

En vän till mig arbetar som instruktör på ett känt gym här i Stockholm. En årlig rutin är att medlemmarna köper årskort i årsskiftet kanske som ett nyårslöfte?.

Gymmet är sedan fullbelagt hela januari och halva februari. Efter den tidsperioden går besöksantalet stadigt ner. Detta innebär alltså att det är många som köper årskort för att sedan inte utnyttja lokalerna och utrustningen de betalat för i förskott. Det som då inträder är att det krävs kontinuitet och vilja och där faller tyvärr många människor till föga. Det är dock bra business för de som driver gymmen. Inget ont som inte för något gott med sig. Jag tror att många skulle önska att det fanns små gula piller för träning av kroppen som togs en gång per dag. Varför inte sedan - som professor Baltazar - droppa små droppar med magisk vätska på marken för att lösa relationsproblem!? Hepp! Tyvärr - livet fungerar inte så :-.


Män och relationsproblem

Givetvis kan följande beskrivning i vissa fall även gälla kvinnor. Det jag talar om är dock sprunget ur empiriskt vetande. De erfarenheter jag har kommer ur möten med klienter och par. Tänk om män var lika viljestarka när det kommer till relationsproblem som när det exempelvis gäller att träna kroppen eller bygga hus mm? På min mottagning är jag Inte van vid att män tar initiativ till en par-session. Det är mycket ofta kvinnor som bokstavligen Släpar med sig sina Ovilliga män. Som en liten anekdot nämner jag paret som kom för sent för att mannen var hungrig. Han satt sedan och åt hamburgare under halva sessionen :-. Män brukar dock ofta haka på i utvecklingen sedan de väl insett att de inte är ensamt ansvariga och att det inte handlar om skuld på något sätt. Efter detta kan ofta män bli de drivande i utvecklingen.


Relationsproblem är utmaningar

Relationsproblem är som vikterna och maskinerna på ett gym. Om det ska ge några bestående resultat kräver de vilja och kontinuitet. Lyfter du vikter på ett gym får du muskler på kroppen. Om du övervinner relationsproblem i kommunikation med din partner blir du stark i ditt inre. Kom igen alla män där ute! Vill ni ha en utmaning som verkligen är en utmaning!? Ta er då an era relationsproblem precis som vikterna på gymmet eller takstolarna i huskonstruktionen. Med Vilja, Kontinuitet … och för all del … glöm inte Glädje och Kärlek! Glädje och Kärlek är fundamentala i en relation och en relation börjar alltid med var och en av er i kärleksrelationen.

Artikeln finns även att läsa här:
www.carpeleo.se/morrharet-nr26-aug06-relationsproblem_vilja_kontinuitet

Lycka till med kärleken :- !!!


Om författaren

Författare:
Tommy P.A. Larsson

Om artikeln

Publicerad: 21 aug 2006 14:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: