sourze.se
Artikelbild

Tack Gode Gud för att du gav oss Anna Sjödin

Anna Sjödin säger kaxigt att hon tänker hålla sitt förstamajtal. Hon ska betraktas som oskyldig tills annat är bevisat i en domstol. Det kan jag verkligen skriva under på. Det gäller alla medborgare, men Anna Sjödin är inte vilken medborgare som helst.

När jag först kom till det här landet brukade jag säga att svenskarna var så dåliga på PR att de inte ens skulle lyckas sälja ett glas isvatten till en törstig arab mitt i den heta öknen. SSU Ordföranden Anna Sjödins planerade förstamajtal och att Göran Persson hittills inte stoppat detsamma talar på sätt och vis för att min gamla tes lever än, åtminstone när det gäller Sossedelen av vår politikerkår. Men det gör ingenting. Tack Gode Gud för att du gav oss Anna Sjödin, ty nu kan vi räkna med att Socialdemokraterna får färre röster i det kommande valet och möjligheterna till en borgerlig valseger ökar.

Sjödin säger kaxigt att hon tänker hålla sitt tal. Hon ska betraktas som oskyldig tills annat är bevisat i en domstol. Det kan jag verkligen skriva under på. Det gäller alla medborgare inklusive Anna Sjödin, men Anna Sjödin är inte vilken medborgare som helst. Hon är en ung makthavare, och så länge ett åtal finns mot henne är hon dels en politisk belastning och dels en medial mardröm för Sossarna. Tack igen Gode Gud för att Sossarna är ett så dåliga PR-folk att de inte fattar det här!

Historien om Anna Sjödins nattklubbsbesök är ganska unik och lite annorlunda från andra politikerskandaler. Det är sällan vi ser aspackade politiker med blåmärken i ansiktena på löpsedlarna. Jag vill inte döma henne innan domen faller i rätten, men - lets face it - det finns två ganska horribla scenarion i den här historien. Den första är att om det visar sig att Anna Sjödin fälls och jag vill tillägga; så länge hon döms korrekt, för det kan man banne mig aldrig vara hel säker på i det här landet! så måste hon vara psykopat! Hon har ju, trots flera vittnesmål som talar emot henne, bestämt hävdat att hon är oskyldig. Det andra scenariot är om Anna Sjödin skulle frikännas och det är onekligen det mest oroväckande scenariot därför att om det visar sig att hon haft rätt hela tiden, då har vi ett stort problem med moralen hos svenska vittnen. Att dörrvakter ljuger har nu framkommit i och med Fadde Darwichs biktelse häromsistens, men kan så många andra vittnen ljuga i en rättsprocess? Mitt svar är "ja" de kan de och just därför ska vi vara lite försiktiga innan vi dömer Anna Sjödin.

Hursomhelst så tycker jag att Sossarna bör skicka i väg Sjödin till mediekonsulten Paul Ronge så att hon kan lära sig hantera medierna inför sitt förstamajtal. Vore jag Ronge skulle jag, istället för att lära henne hur hon ska agera mot medierna, ge hennes lektioner i hur hon ska ducka undan alla ruttna ägg som kan komma att kastas på henne under det där förstamajmötet. Det sorgeliga för Sossarna är att en hel del av uppmärksamheten kring årets förstamajtal kommer att riktas mot just Anna Sjödin och hur publiken bemöter henne. Men det kan komma att gynna den borgerliga alliansen. Tack, en tredje gång, Gode Gud på förhand om det blir så!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 15 apr 2006 11:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: