sourze.se

Budkavle - säg nej nu!

"Ibland. förr, när orättvisorna i vårt land var för stora så kunde man nånstans i alla fall trösta sig med att det finns de som har det svårar än vi. Vi kunde dra åt svångremmen lite till. Men de dagarna är förbi nu."

Stå på er! Kämpa för det ni tror på. Låt oss få tillbaka den sociala rättvisan här i landet. Säg ifrån och låt er inte längre utnyttjas. Folket får det bara sämre och sämre och de ekonomiska klyftorna ökar mellan klasserna. Större arbetslöshet inom alla grupper. Fattigdom för med sig nöd och brott.

Kanske skulle alla som har det svårt träffas en lördag på Sergelstorg med grytlock som mödrarna i Argentina i protest mot det som händer här i vårt land.

Dagligen läser man om abetslöshet, lekstugor för vuxna skapas istället för jobb ex. jobbforum, jobbcenter. Det kan nog räknas upp många ställen här i vårt land dit människor måste gå för att kunna överleva. Trodde i min enfald att dessa ställen kanske skulle leda någon vart men du får inte ens gå på en anställningsintervju som krockar med din timme eller dina timmar där. Om den sk. potentiella arbetsgivaren ger dig en tid för intervju ska du tacka nej eller ändra tiden då? Sjukskrivna som inte får ersättning för att lekmän bestämmer om de är sjuka eller inte.

Mäniskor får lägst ha 8 tänder i över och nederkäken mer behövs inte säger förtroendetandläkare, men en vanlig arbestlös eller låg inkomstagare har inte råd att laga tänder så till slut kan man se vilken samhällsklass du tillhör genom att be dig öppna munnen. Som förr i tiden. Barn och ungdomar som inte klarar skolan pga. att de i det nya betygssystemet inte räknas in så väsentliga saker som närvaro och engagemang under lektionerna. Kunskap bevisas inte av att du är dålig på ett prov när du har varit bra på åtta stycken innan. Då får du räkna med att bli underkänd i ett viktigt ämne och du kommer inte in på gymnasiet.

Jag undrar vad våra politiker tänker med i sina utsagor. De ni klassar ut i vårt samhälle är dagens och morgondagens väljare. Vad har hänt med Sveriges sociala skyddsnät som vi har varit så kända för utanför våra gränser? Om jag ser mig om i Europa så klassas alla vanliga människor ut, de blir fattigare och fattigare. Sverige har idag högre arbetslöshet bland unga än tex. Danmark. Jag undrar vilket parti som kommer att försöka inbilla oss att de ska förbättra vår framtid vad det gäller alla orättvisor i landet. Ni läsare bör studera andra länder inom EU och vad som händer där. Det gamla uttrycket "Allt har varit i säck innan det kommer i påse" gör sig gällande igen.

Ibland. förr, när orättvisorna i vårt land var för stora så kunde man nånstans i alla fall trösta sig med att det finns de som har det svårar än vi. Vi kunde dra åt svångremmen lite till. Men de dagarna är förbi nu. Så tänk er för ni våra folkvalda, missnöjet pyr i alla stugor och må så vara att vi i Sverige är kända för att vi accepterar allt, men när vi fått nog så är vår historia sådan att vi enar oss och går med budkavle över hela landet i en uppmaning att nu får det vara nog.

Så ni som bor här i landet säg nej till orättvisor, ställ upp för varandra. Tillsammans är vi starka. Min budkavle är: Säg nej! Kom till Sergelstorg 1 maj med grytlocken i högsta höjd. Vi kan samlas kl. 13.

Är ni med? Jag är med.


Om författaren

Författare:
Carine Sandberg

Om artikeln

Publicerad: 11 apr 2006 11:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: