sourze.se

Min drömmåltid!

Tävlingsbidrag René Barbiers vinresa Vi får gå tillbaks i 14 år i tiden och jag minns min smak i gommen av min måltid fortfarande idag!

Det var på bröllpsresan på Maldiverna och visst smakar allt bättre när man är nykär! Vi gifte oss den 13 februari, dagen före alla hjärtans dag. Min egen planering om att hädanefter alltid få bli utbjuden eller få äta gott har dock gått i stöpet. Men min man är fortfarande duktig med att uppvakta mig just på bröllopsdagen. På alla hjärtansdag får det duga med en förpackning med gelehjärtan. Och det
är ju farligt gott!

När vi kom till vår bungalow var det fantastiskt bäddat med blommor och frukt på sängen. Brevid stod kyld champagne. Vi skålade och gjorde i ordning oss till middagen. Vi var båda hungriga och förväntansfulla. Restaurangen var på stranden och det var väldigt romantiskt. Solnedgång, vit strand, tända ljus och en lokal pianist som spelade stämmningsfull musik. Det var massor av personal och alla var väldigt vänliga. Kyparen var nära vårt bord under hela måltiden och man behövde aldrig känna sig bortglömd.

Förätten bestod av läckra skaldjur såsom räkor, havskräftor och musslor. Allt var så färskt och vinet var vitt, torrt och gott! Jag älskar ju skaldjur i vanliga fall men de här var de godaste jag ätit! Jag rensade faten! Huvudrätten bestod av flera olika grillade fiskar och ris. Det låter kanske inte så speciellt, men kryddorna, färgerna och smaken var en sensation. Till det ett annat vitt väldigt gott vin. Efterätten var en citronsorbet och en tropisk fruktsallad.

Allt var så gott! Jag var så kär och är det fortfarande. Så när vi varit gifta i 20 år då ska vi tillbaks och uppleva denna drömmåltid igen!

Jag längtar!!!


Om författaren

Författare:
Gunilla Egelstad

Om artikeln

Publicerad: 01 feb 2006 13:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: