sourze.se

Säkert har även Charlotta Flinkenberg ett pris

"Jag läste Charlotta Flinkenbergs dåliga kolumn Tusen spänn för att sälja sin kropp i Metro den 3 oktober. Det är så fult att skriva så indignerat om något som man inte har det minsta hum om."

För många prostituerade börjar det som en "ploj", en nyfikenhet och en kittlande lust. I alla fall hos dem jag har haft den äran att känna. De som sedan tappar bort det egna ansvaret för sin situation, om de till exempel råkar illa ut på ett eller annat sätt, har miljoner saker utanför sig själva att skylla på, eftersom det nästan förväntas av dem från samhällets sida.

Jag läste Charlotta Flinkenbergs dåliga kolumn
"Tusen spänn för att sälja sin kropp" i Metro den 3 oktober.

Länk: metro.se

Det är så fult att skriva så indignerat om något som man inte har det minsta hum om. Det är som om jag skulle wallraffa en eftermiddag bland ett gäng kärnfysiker, och sedan malligt skriva en världsanalys utifrån min snabbwallraff.

Tusen spänn för att sälja sin kropp låter ju lite. Men om Flinkenberg hade tänkt längre skulle hon inse att "sälja sin kropp" inte är som att "sälja sin bil". Kroppen har inte försvunnit efter första försäljningen. Som kolumnisthora på Metro får Flinkenberg ca 4000 för att sälja sin kropp. Är hon då fyra gånger så fin än de prostituerade som sålde för tusen? Eller är det en svindlande tanke att hon innerst inne vet att hon mycket fortare skulle trygga sin försörjning på Malmskillnadsgatan än framför laptopen?

Jag kan sätta mitt huvud på att Flinkenberg också har ett pris. Hon har ju redan passerat den svåraste barriären; att verkligen fysiskt ställa sig där och ta kontakt. Hennes hjärta har redan bultat, och när hon kom hem pumpade adrenalinet. Hon har redan banat muskelminnet. Farligt... Tänk om hon inte når upp till sina och Metros förväntningar sedan. Tänk om hon blir tråkig och media inte vill ha henne. Tänk om hon en dag får svårt att betala hyran. Vilken tanke kommer att dyka upp i hennes huvud då? Och som hon ser ut kan hon lätt ta 3,000. Per gång. Charlotta Flinkenberg skulle kunna göra 12,000 skattefria om dagen, om hon bara fick upp ångan. Säg fyra dagar i veckan, och sedan långhelger. 48,000 på en vecka. Om hon jobbade lite drygt fyrtio veckor skulle hon kunna göra två skattefria miljoner om året. Är inte det en rubrik, så säg? "Två miljoner spänn för att sälja sin kropp - skattefritt per år".


Om författaren

Författare:
Anna Ekelund

Om artikeln

Publicerad: 04 okt 2005 23:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: