sourze.se
Artikelbild

Ligger feminismen bakom kvinnors fetma

Vad trött jag är på alla feta, glufsande och fula kvinnor som mer och mer tar över i samhället, offer för feminismen som alltid påpekat att det bara är insidan som räknas.

Allt som har med det yttre att göra, ansiktet, kroppen, kläderna etc anses ju som lite mindre värt. Bimbovarning och ett tecken på att man enbart finns till för männens snuskiga fantasier.

Helst ska man trampa på i en gammal träningsoverall, osminkad, med stripigt hår och fettvalkar som dallrar med förklaringen "jag har ju fött barn", fast det var för sju år sedan. Eller "min man älskar mej för den jag är - inte för mitt utseendes skull". Johejsan, det är därför erotiken flödar mellan äkta makar, bägge lägger ner tid och möda för att göra sig själva attraktiva för den andra, eller?!

Hur har det kunnat bli så här? För tjugo trettio år sedan var i princip alla smala och normalviktiga. Idag ser man på sin höjd en smal på tio feta! Idag när alla vet vad man ska äta för att hålla sig smal, alla vet om proteiner och kolhydrater, fibrer och vitaminer och det finns hur många träningsformer som helst, något borde passa för alla. På sjuttiotalet uppfanns joggingen! Det fanns inte mycket att välja på som det gör idag. Ändå var alla normalviktiga!

Fick vi för lite mat på den tiden, var vi ständigt hungriga och otillfredsställda, olyckliga och utmärglade? Nej faktiskt inte, fast det ser ut som om vi svalt när man ser på foton från den tiden - jämfört med idag alltså. Ta ett foto från 1980 och ett från 2005 och jämför. Fullkomligt ofattbart faktiskt, håll med om det.

Jag minns när jag gick i femman i mitten av sjuttiotalet och det började en ny kille i klassen. Fröken förklarade noggrant innan han kom att vi inte fick mobba honom därför att han var tjock. Han hade blivit mobbad tidigare just på grund av det. Nu skulle vi vara snälla och behandla honom väl. Han var en av mycket få som var lite rund på den tiden. När jag tittar på skolfotot från då så är han med dagens mått inte alls särskilt tjock, lite lagom rund heter det väl idag eftersom få är smalare än han var. Otäck utveckling.

Den här reklamen som man ser hela tiden på TV om godis, choklad och chips - den borde förbjudas! "Vi har så kul med Toffefee", vad är det för skit! Det är inte chokladen som gör att du är lycklig, när ska alla fetknoppar fatta det? Det är hemskt att se dessa tjocka kvinnor överallt som trycker i sig glass, godis, chips och annat skräp utan att ens skämmas. Har de gett upp så totalt eller varför gör de som de gör? De är inget annat än missbrukare av socker och fett så hur kan det vara lagligt att sända reklam om detta??

Sen ha mage att tracka ner på oss som är smala. "Du som är så smal" och "med din kropp så" osv. Jag blir förbannad för det har gått för långt. Till en fet får man inte säga någonting för det är elakt men till en som är naturligt smal och har fin kropp kan man säga vad som helst med sur, avundsjuk röst.

De pratar till oss normalviktiga som att vi har haft tur som kan äta utan att bli feta, som att vi äter på samma sätt som de gör. Fatta att vi tänker på vad vi äter, tränar och får ingenting gratis så ni kan lägga ner avundsjukan och ta ert eget ansvar.

Feminister har sedan 70-talet påpekat att flickors skönhet kommer inifrån och att utseendet inte har någon som helst betydelse. Tittar man på Fis medlemmar och andra "rödstrumpor" så förstår man ju varför de säger så.

Att en kvinna är vacker, normalviktig och har ett kvinnligt sätt innebär inte att hon är ointelligent eller låter sig trampas ner, vare sig av män eller kvinnor. Är det inte det bästa av allt, att vara snygg, smart och sexig? Har inte även snygga och smarta män mer framgång än en tjocksmock.

Hur har det kunnat bli något negativt av att se bra ut? Beror det kanske på att alla snart är feta och blir mer och mer avundsjuka. Istället för att göra något åt det. Sexiga, vackra kvinnor på reklamen är ju ett sånt hot mot de kvinnorna. Nedvärderande, kränkande etc. För vem då?? Jag har aldrig känt mig kränkt av att se en vacker kvinnokropp på bild, veta att män dyrkar vackra kvinnor. Hur kan man bli störd på det? Vad är det bilden kränker? Andra kvinnor som är fetlagda kanske.

Vi kvinnor kan alltid sitta i godan ro och prata om sexiga män, vad vi vill göra med dem och gärna klappa en snygg kille i stjärten. Vi får även titta på fotboll utan något som helst intresse för själva fotbollen utan bara för att titta på sexiga män som svettas och tar av sig tröjan på slutet. Jag behöver väl inte säga att män inte får göra detsamma utan att kallas för sexistiska svin.

Den feta, fula kvinnan är så avundsjuk på oss andra att hon bara kan säga dumma saker och försöka skuldbelägga vårt utseende och sätta likhetstecken mellan yttre skönhet och ointelligens. Det tycker jag däremot är mycket nedvärderande och kränkande. Jag vill bara ha vackra människor omkring mej som håller efter sin kropp, äter sunt och bejakar kärleken och åtrån till det motsatta könet. Vilken underbar värld vi skulle ha då.

Sourze satte rubriken, "Ner med feta, avundsjuka feministkvinnor" som vi tyckte speglade textens andemening. Artikelförfattarinnan kände att den rubriken var för elak och bad oss ändra till den som nu står./Sourze red


Om författaren

Författare:
Suzanne Qrunell

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2005 18:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: