sourze.se

20 bra saker med värnplikten

Vem minns inte sin ljuva lumaprtid? Ärtsoppa, Ak5 och markan. Nu verkar allt försvinna, vem ska då uppfostra morgondagens ungdom?

De senaste åren har regemente efter regemente lagts ner, och nog är det en och annan kille och tjej som fällt en tår i nostalgi över deras gamla regemente. Nedläggningen av just deras gamla regemente har fått dem att minnas sin gamla lumpartid. En av de mest glorifierade livsepokerna i en vanlig vuxen svensk mans det är trots allt oftast de som gör lumpen liv, tycks ge upphov till en aldrig sinande ström av anekdoter. Men nu ska regeringen spara ännu mer på försvaret och än färre kommer att uppleva denna magiska tid i livet. Vill därför passa på att lista tjugo bra saker som jag lärde mig i lumpen, och som morgondagens ungdomar på grund av regeringens spariver aldrig kommer ges möjlighet att lära sig.


-Du får lära dig att om din säng är slarvigt bäddad så innebär det att en polsk hora varit på besök under natten.

-Anledningen till att fotbollspelare många killar som gör lumpen spelar eller har spelat fotboll har problem med sina ljumskar beror på att de inte stretchar. Anledningen till att de inte stretchar är att de är bögar.

-Det är väldigt mörkt i det civila livet. Hur detta mörker getsaltar sig och om det är konstant och såldes inte beroende av årstiderna får du dock aldrig reda på. Men likväl nyttig information att få inför det vuxenliv som trots allt stundar efter lumpen.

-Ryssen är extremt farlig

-Att du är en amöba, just denna upplysning kan vara lite omskakande för många vid första upplysningstillfället eftersom de hela sitt liv inbillat sig att de är människor.

-Det är viktigt att din skor skiner som en fitta, hur en fitta ser ut när den skiner får du tyvärr aldrig veta.

-Hur du på bästa vis tillintetgör civila killar som bråkar med dig på krogen.

-Att fosterlandet är underbart och överlägset alla andra civilisationer.

-Att ryssen kan komma imorgon. Om han kommer som turist, inkräktare eller bara för att ta en fika får du tyvärr aldrig veta. Men som ni märker så är det frågan om ännu en viktig detalj inför vuxenlivet, du kan få oväntat besök. Kanske borde militären stämma Gevalia för att de tagit deras ide?

-Att du alltid skall fråga om lov innan du ställer en fråga.

-Att alltid fråga om lov för att gå på toaletten. Gäller framför allt de som slarvat med att fråga sina föräldrar om lov när de uträttat sina behov under uppväxten.

-Du får veta hur dina lumparkompisars flickvänner ser ut utan kläder. Att du faktiskt inte är intresserad av hur Janna, Sara eller Elin ser ut utan sina underkläder är orelevant!

-Att ditt befäl kan springa i en rund ring hela dagen eftersom han har ett gigantiskt pannben. Hur detta pannben är länkat till hans lungor och hans hjärta får du tyvärr aldrig veta.

-Att du skall tilltala din löjtnant den vandrade vålnaden.

-Värnpliktsnytt är kommunistpropaganda, alltså inte en plantskola för blivande aftonbladet reportrar som till dess faktiskt trott. För övrigt är alla tidningar möjligtvis Svenska Dagbladet undantaget kommunistpropaganda.

-Att din kuk är hård.

-Det civila livet är hemskt, just denna information kanske vi kan sortera in under facket för onödig information. De flesta som gör lumpen kommer ju ändå inte in på officersskolan och måste alltså leva hela sitt liv i det hemska civila mörkret.

-Trettio sekunder är gott om tid, när du skall ta dig 0,5 km i nordlig riktning, uträtta dina behov och sedan ta dig tillbaka till utgångsplatsen.

-Om det är en pikant men salt smak när befälet drar sitt finger längs med pissoarkanten så beror det på att du faktiskt städat riktigt dåligt. Orsaken till att du gjort det är troligen att du haft besök av en prostituerad kvinna från Polen under natten.

-Din stridspartner får stånd när ni sjunger nationalsången på kvällen.


Om författaren

Författare:
Martin Cöster

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2004 08:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: