sourze.se
Artikelbild

Låt invandrare betala mer!

Efter att ha läst Gudrun Schymans förslag om att alla män ska betala för våldet mot kvinnor kan jag bara säga en sak: Jag har blivit upplyst!

Länge har vissa mer högerextrema grupper verkat för att behandla alla invandrare som en grupp, som ett, för att sno ett nedvärdernade uttryck, kollektiv av kulturberikare. Efter att ha läst Gudrun Schymans förslag om att alla män ska betala skatt för våldet mot kvinnor så har jag insett att deras argumentation håller!

Det brukar sägas att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Därför bör alla invandrare ta ett kollektiv ansvar och betala mer i skatt eftersom de är överrepresenterade i brotsstatistiken. Invandrare måste alltså som grupp ta sitt kollektiva ansvar och betala för invandrares våld mot svenskar.

Jag har tidigare ej velat uttrycka denna åsikt offentligt, då den ej är politiskt korrekt, men nu när jag sett en av våra mest kända samhällsdebattörer uttrycka en sådan härlig Sovjetkollektivisering av en hel grupp så har jag kommit till insikten att denna åsikt således också är politiskt korrekt och måste komma ut!

Att dra en hel grupp över en kam - vad är mer rätt än det? Faktum är att det säkert finns en hel rad av minoritetsgrupper som är överrepresenterade i en rad olika negativa sammanhang, och bör därför betala i skatt för den gruppens ogärningar. Jag själv härstammar från Lettland. I tidningarna skrivs det ofta om svartarbetare från Baltikum och Polen. Lösningen? Låt alla balter och polacker betala mer i skatt för att ta sitt kollektiva ansvar för de från deras hemländer som jobbar svart! Tillsätt en offentlig utredning, som utreder olika minoritetsgruppers negativa egenskaper, och vad de kostar, för att sedan låta grupperna betala mer.

Det är trotts allt inte annorlunda än att rika betalar mer skatt än fattiga...


Om författaren

Författare:
Andris Kangeris

Om artikeln

Publicerad: 05 okt 2004 17:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: