sourze.se

Det mest korkade riksdagsförslaget på 40 år

Det riksdagsförslag som framstår som det mest korkade under mina snart fyrtio år Sverige, kommer nu ifrån Vänsterpartiet som föreslår att män ska betala mer skatt än kvinnor för att bekosta kvinnovåldet!

Under de snart fyra decennier sedan jag först satte fötterna på svensk mark har jag hört en hel del märkliga riksdagsförslag i detta land. På 60-talet skulle alla studenter få automatiskt studiebidrag oavsett deras ekomoniska förhållanden. På 70-talet skulle Sossarna ta hit alla lidande i världen och ge dem nya liv med fina lägenheter i förorterna och socialbidrag på den svénska skattebetalarens bekostnad och på 80-talet skulle Ny demokrati kasta ut dem! Men det förslag som framstår som mest korkat genom tiderna, eller åtminstone under min tid i Sverige, kommer nu ifrån Vänsterpartiet som föreslår att män ska betala mera skatt än kvinnor för att betala kostnaderna för kvinnovåldet! källa: Länk: aftonbladet.se

Allmänhetens förtroende för våra politiker har legat på rekordlåg nivå den senaste tiden, och nu när det kommer sådana här dumheter kan man inte annat än konstatera att vi har en del oseriösa figurer i riksdagen! Våra skattepengar går till lönerna till människor som sitter i vår riksdag och ägnar sin tid åt att skriva så fullkomligt idiotiska saker.

Jag skriver inte detta som någon slags anti-feminist. Jag är ingen anti-feminist. Snarare tror jag att feminismen är bra för jämställdhet. Men jag har, både här på Sourze och i andra medier skrivit en hel del om mina farhågor om risken att feminismen, om den inte sköts på ett just sätt, kan skjuta sig själv i foten, vilket den nu gör i och med detta förslag som kommer från Sveriges s.k. feministisk parti. Vilken idiot som helst fattar att detta förslag aldrig någonsin kommer att gå igenom för Sveriges kvinnor i allmänhet och våra kvinnliga riksdagsledmöterna är inte så korkade att de skulle belasta oss män med högre skatt på grund av vårt kön! Därför är jag inte särskilt orolig för att det blir något av den här saken, men ändå torde det debatteras, särskilt med tanke på att det i högsta grad handlar om könsdiskriminering.

Nyligen i Vilnius blev jag rätt så irriterad på en Sverige-kunnig litauisk kvinnlig journalist som sade så här till mig : "I Baltikum är kvinnan som en kvinna och en man är som en man, medan i Sverige är en kvinna som en man och mannen som en mus!". Med höjda ögonbryn fick jag läxa upp henne om hur vi svenskar tycker och tänker när det gäller jämställdhetsfrågan och jag påpekade hur våld mot kvinnor i de baltiska staterna bara ökar och ökar utan att något vettigt sker inom politiken mellan könen, medan det i Sverige sker stora förändringar för att förminska våldet mot kvinnor. Efteråt funderade jag mycket på det hon sade och konstaterade till sist att hon kanske inte hade helt fel. Kanske är det så att vi svenska män har varit för passiva och i vår vilja att bemöta våra kvinnors strävan om jämställdhet tillåtit feminismen att gå så långt som att sådana här dumma förslag, om att alla män ska betala för våld mot kvinnor som begås av få, att komma på tal överhuvudtaget? Ibland tycks vi bara finna oss i allting som kvinnor säger, gör, och vill ha gjort. Frågan uppstår om det inte är dags för oss män att protestera och bromsa utveckligen så att något som handlar om jämställdhet mellan könen inte drar i väg och avslutas i en dragkamp mellan könen som föranleder en eventuell omvändning av könsrollerna, så att vi män om hundra år kanske kommer att behöva kämpa om samma jämställdhet som kvinnorna i dag sträver efter?

När jag läser detta V-förslag funderar jag över hur Sveriges kvinnor skulle reagera i fall något politiskt parti kom med ett lika korkat förslag, exempelvis om att kvinnorna skulle betala mera bilskatt för att de förorsaker mera traffikolyckor än män? Visst är detta lika absurt som Vs aktuella förslag?

Min gamle gode vän Gudrun Schyman har uttalat sitt stöd för detta förslag genom att hänvisa till hur man måste "diskutera kostnaderna" för våldet mot kvinnor. Jag har ett förslag Gudrun: Istället för att belasta alla svenska män med denna kostnad varför inte belasta just de män som begår våldet? Istället för att låta dem sitta av sina fängelsestraff i en miljö där de vilar upp sig och där de undervisas och underhålls borde de få ägna sig åt arbete som ger kriminalvården vinstpengar. De pengarna skulle kunna krediteras till brottsofferfonden. I dag sitter intagna i våra anstalter och äter stora biffar, tittar på TV, spelar kort m.m. Det enda arbete de gör är anspråkslös sysselsättning, typ att stoppa saker i kartonger m.m. Lönen handlar om några hundralappar i månaden. Varför startar inte något lönsammare kommersiellt verksamhet inom kriminalvården? På det sättet skulle dömda brottslingar kunna betala sin ekonomiska skuld till samhället samtidigt som de avtjänar sina straff. Då skulle notan för kvinnovåldet kunna betalas av dem som begår våldet och inte av den allmänna svenska mannen på gatan.

Vs förslag är så pinsamt att jag verkligen hoppas att ingen journalist utomlands får upp ögonen för saken. Det skulle onekligen skada Sveriges anseende i utlandet precis som den s.k. "svenska synden" gjorde på 60 talet.


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 04 okt 2004 23:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: