sourze.se

Svar till Johan Wedberg om de "verkliga frågorna"

Ingen organisation kan komma med alla svaren på de stora livsfrågorna. Jag tror att man måste handla i flera butiker för att få ihop en påse med lite tyngd i när det gäller såna saker.

Tack för intressant inlägg. RNS bildades 1969 i syfte att motverka den mycket narkotikaliberala politik som fördes då. Själva organisationsidén var redan från början att man skulle rikta in sig på lagstiftning och dit skulle man nå genom opinionsarbete i olika former. I början gick det hur dåligt som helst men efter ungefär 1977 vände det. Periodvis har arbete varit rätt lyckat. Just nu känns det som om det står och stampar eller rent av går bakåt. Nästan alla politiker håller med oss men när det kommer till kritan så händer det inget ändå.

Jo, vi är en enfrågeorganisation och visst finns det begränsningar med det. Inom nykterhetsrörelsen har man ägnat mer tid åt livsfrågorna i ett lite vidare perspektiv. Eftersom medlemskapet där bygger på ett livsavgörande löfte om att leva nyktert faller det sig mer naturligt. För att bli medlem i RNS avkrävs man inga livsavgörande beslut.

Visst händer det att vi kommer in på sådant som handlar om varför livet blir som det blir. På sommarkursen kommer Ove Rosengren att prata om den kriminella livsstilen, som är en fråga som går på djupet.

Ingen organisation kan komma med alla svaren på de stora livsfrågorna. Jag tror att man måste handla i flera butiker för att få ihop en påse med lite tyngd i när det gäller såna saker. För min personliga del finns ingen motsättning i att strida för narkotikapolitiska förändringar i RNS och samtidigt engagera mig i andra sammanhang där man jobbar med bredare frågor. Jag är inte själv troende men vore jag det skulle jag inte se någon motsättning mot att gå i kyrkan på söndag och på RNS-möte på Sergels torg på måndag.

Läs gärna min krönika Länk: drugnews.nu om kväkarnas kamp mot slaveriet för ungefär 200 år sedan. De tog avstamp i sin tolkning av den kristna läran och gjorde en heroisk insats för mänskligheten genom att jobba för att engelska parlamentet skulle anta lagar i syfte att avskaffa slaveriet.


Om författaren

Författare:
Per Johansson

Om artikeln

Publicerad: 23 jul 2004 10:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: