sourze.se
Artikelbild

Hur tänker egentligen Stockholms socialborgarråd?

Jag trodde att det var demokrati i detta land? Vem får ta sig rätten att kräva av en annan människa över 20 år att den inte får dricka alkohol, för då får den människan bo på gatan?

Jag förstår inte riktigt hur våra politiker och socialtjänstemän tänker, om de överhuvudtaget tänker. Vad jag menar är, vi får ta in så gott som hur mycket
alkohol vi vill till Sverige från utlandet. Samtidigt sitter vårt socialborgarråd Margareta Olofsson och säger att hemlösa, alkoholister och andra grupper med problem, måste vara drogfria för att få något eget hem att bo i. Vilket enligt de regler som gäller på de alternativboenden som rekommenderas åt dessa grupper av människor inkluderar även alkohol. Är det verkligen så att ett fåtal politiker och socialtjänstemän ska kunna bestämma över 5-6000 hemlösa människor och säga åt dessa människor att ni får inget eget boende så länge ni dricker alkohol eller drogar på något vis? Jag trodde att det var demokrati i detta land? Vem får ta sig rätten att kräva av en annan människa över 20 år att den inte får dricka alkohol, för då får den
människan bo på gatan?

Om dessa regler skulle vara generella för alla människor i Stockholm, så tycker jag att det är dags att sätta upp alkolås på alla portar i staden över en helg. Så får vi se hur många hemlösa vi har här i staden på måndagmorgon. Det klingar också illa tycker jag om staden inte har råd att erbjuda vård och rehabilitering åt våra redan utsatta grupper, för att sedan straffa de för att de inte klarar att hålla sig drogfria. Men dessa tankvärda ord kanske vårt
socialborgarråd Margareta Olofsson har en politisk
bortförklaring till. Varför ska människor som är så utsatta redan att de tvingas bo i portar, offentliga toaletter, soprum eller på Stiftelsen hotellhems korridorrum vara helt drogfria för att sedan få en egen lägenhet, när denna helt snedvridna regel inte gäller alla andra människor i vårat samhälle?


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 22 jul 2004 11:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: