sourze.se

Pappa, jag vill se ut som Britney!

Att operera sig för att se ut som en kändis? Vad hände med att vara unik?

Hela min uppväxt har jag fått höra att jag är unik, att det inte finns någon annan som är likadan. Det har väl de flesta fått höra, och tror föhoppningsvis på det. Med denna tro kollade jag lite artiklar på aftonbladet.se, och får se en artikel med titeln "Den sjuka jakten på en perfekt kropp". Jag läser vidare i artikeln om ett program från USA där de medverkande försöker bli så lika sina idoler som möjligt. Men det handlar inte om kläder och stil, nej, de opererar hela sina kroppar för att bli så lika som möjligt.


Jag förstår inte. Varför vill man bli så lik någon annan?
Visst, idolerna är snygga, men det var säkert de här människorna innan också! Jag tror det är osäkerhet, som gör att man inte vill ha kvar sitt gamla utseende. Men ändå.
Vill man inte ha sitt eget utseende? Ett unikt utseende.
Det finns bara en Britney Spears, bara en Kate Winslet, bara en Julia Roberts. Hur man än vill likna någon, kommer man ändå alltid vara sig själv. Hur lik man än är Britney, kommer man inte bli rik och vara känd, och ha hela hennes liv. Man kommer fortfarande vara Claire Smith från Washington. Jag säger inte att det man "bara" kommer vara det. Det jag menar är att man bara ska vara sig själv, så fixar allting sig. Att dessutom operera sig är ju en anledning att inte göra det.

Alla operationer har en risk, och det är ju en stor chans att man inte blir nöjd. Så mitt råd till er som överhuvud taget har råd att betala en skönhets-operation: Gör det, om ni har någonting ni verkligen vill bli av med, men jag lovar, ni är egentligen jättevackra och behöver det inte. Någonting ni absolut inte behöver är att se ut som er idol! Ni ser otroligt bra ut i alla fall!


Om författaren

Författare:
Matilda Strummer

Om artikeln

Publicerad: 30 jun 2004 18:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: