sourze.se
Artikelbild

Jag - en trist, laglig, grå, oidentifierbar klump

- Hallå, är det någon som vill rekrytera mig? Al Qaida? Hells Angels? Någon? PRO kanske?

Jag ser mig lite oroligt omkring, och kan bara konstatera fakta: Jag är tråkig. En trist, laglig och grå, oidentifierbar klump. Ointressant och bortom all räddning. Jag tillhör en utrotningshotad skara och kunde lika gärna heta Gertosaurius Rex. Jag är ett under av försiktighet, rädsla och präktighet, och har inte kunnat anpassa mig till rådande konjunktur.

Hur kunde det gå så här illa? Varför stoppades jag inte i tid? Efter noga efterforskningar kan jag härmed avge en rapport som tillika, förmodligen är min dödsdom i en värld av exhibitionism.

Hells Angels
Jag fuskar inte med deklarationen och jag betalar min TV-licens. Jag har aldrig fått fortkörningsböter och jag har heller aldrig åkt fast för rattonykterhet eftersom jag aldrig skulle köra bil påverkad överhuvudtaget. Jag går inte för rött ljus när barn står bredvid, för då får jag dåligt samvete. Jag har aldrig testat några illegala droger och jag betalar mina räkningar i tid. Mig veterligen, finns jag inte med i något kriminalregister hos vare sig SÄPO eller den vanliga polisen. Jag har inte ens en anmärkning hos kronofogden.

Jag stal aldrig sprit, pengar eller cigaretter hemifrån när jag var yngre. Jag kommer inte ens ihåg att jag har varit i puberteten. Den kan inte ha varit svår i alla fall. Ingen röst som skar sig och ingen revolt mot mina föräldrar. Jag bråkade aldrig, vad jag vet. Jag kom på en bra strategi nämligen. Bråka mindre och få igenom mer. Jag har heller aldrig slagit eller misshandlat någon. Jag betalar till och med när jag åker med kollektivtrafiken. Bara en sån sak. Jag har, så vitt jag vet, inte spridit någon sexuellt överförbar sjukdom. Faan, jag har inte ens sextrakasserat en enda människa. Inget djur eller växt heller för den delen. Jag har heller aldrig fått klagomål från vare sig hyresvärdar eller grannar. Jag sätter alltid på mig säkerhetsbältet, nästan alltid innan jag startar bilen. Jag har hört att jag är så laglig att jag till och med sätter på mig säkerhetsbältet när jag bara skall hämta något ur handskfacket.
- Hallå, är det någon som vill rekrytera mig? Al Qaida? Hells Angels? Någon? PRO kanske? Men är det slut med detta då? Nä’rå. Förutom att jag är skumt laglig, är jag också otäckt skötsam och plågsamt tråkig i övrigt.

Röd prick
Jag har aldrig rökt och det närmaste snus jag har kommit är snusförnuftigheten. Jag dricker inte kaffe och heller inte öl. Jag äter nästan inget godis och jag dricker Brämhults apelsinjuice för att den består av ren pressad apelsin utan tillsatser. Jag har till och med börjat dricka grönt te. Ja, ni läste rätt. Grönt jävla hölass från Kina. Inte en enda av världens alla varianter av kroppsutsmyckningar har lyckats få fäste på min kropp. Inga halsband, inga ringar och ingen piercad pung. Ej heller har jag örhängen, tatueringar, platta i läppen eller stång genom huvudet. Totalt utsmyckningslös. Ja det skulle väl vara mitt födelsemärke vid höger axel då, eller nån leverfläck.
Jag drar handbromsen även om bilen står på plan mark och jag stänger alltid av TV:n, direkt på TV:n och inte via fjärrkontrollen. Det är nått med den där röda pricken som oroar mig. Den kan man säkert få cancer av. What’s fucking wrong with me? Fast ibland är jag lite crazy och bara håller en hand på ratten när jag kör bil. Då skrattar jag lite för mig själv och tycker att jag är lagom galen. Hör ni va’ tråkig jag är. Tänk dig en sån som jag i en doku-såpa. Folk skulle somna fortare än de kunde säga: "Big Brother-bimbon har samlag i TV och klagar sedan på att hon inte tas på allvar".

Massmördare
Ja, ja, i de lugnaste vatten osv... Är det så att staten övervakar mig? De kanske tror att jag egentligen är en pedofil, massmördare eller helt enkelt en toppchef på ett storföretag. Är jag möjligen en bubblande, neurotisk psykopat som snart kommer att explodera i ett crescendo av våldsbrott? Jag är lite orolig faktiskt, kanske måste jag söka hjälp. Jag kan väl åtminstone vika ut mig, söka till en dokusåpa eller springa naken över en fotbollsplan eller varför inte stänga av TV:n med enbart fjärrkont..., öhh... nä, där går nog gränsen.

Så hör upp innan det är för sent att vända skutan. Ut med er! Knarka, våldta, misshandla, ha lite sex i TV-rutan, häng ett strykjärn i ollonet eller sätt sugfiskar i bröstvårtorna. Just for the fun of it. Då kanske du blir uppmärksammad, får vara med tidningar och i TV och kanske, kanske till slut får din välförtjänta plats i solen. Det spelar ingen roll vad andra tycker, det var ju ändå bara en kul grej. För du vill väl inte verka vanlig, laglig och alldeles, alldeles jättetråkig.

Eftersom det inte finns några nationalparker för såna som jag, kan man ju undra om det finns något annat man kan göra. Jo, kanske ändå. Döda mig, och lägg mig i en sådan där glasbehållare med vätska i, som man ser i skräckfilmer. Visa sedan upp mig på museum som ett exemplar av en ovanligt trist Homosapiens. "Han dog någon gång på 2000-talet. En fruktansvärt tråkig okänd jävel".


Om författaren

Författare:
Gert Tjörnebro

Om artikeln

Publicerad: 11 jun 2004 15:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: