sourze.se

"Vem har snott mitt land?"

Så frågar Michael Moore i sin bok där han gör upp med USA´s utrikes- och inrikespolitik. Han anser att det är dags för de vanliga människorna att ta tillbaka landet från dem som snott det.

Var det USA han talade om. Eller satt han i Stockholm och tittade ut över Rosenbad, den plats där den socialdemokratiska makteliten sitter och hanterar det land som man snott från oss. Från oss, som födda på 20- och 30-talet och som medverkat till att placera dom där i tron att Per Albins, Tage Erlanders och Gunnar Strängs löften och visioner skulle gälla.

I stället ser vi fribrev från förmögenhetsskatt för miljardärer och för företagsledare och statsministrar som köper skogs- och jordbruk; en maxtaxereform i barnomsorgen som ökade höginkomsttagarnas netto efter skatt med tusentals kronor medan den ensamma mamman fått någon hundralapp; en sjukvård som minskat antalet sjukhusplatser från 130,000 till under 30,000, landsting som lägger ner vårdcentraler och ställer folk i operationsköer i åratal, öppna gränser för internationell brottslighet där den som eventuellt åker fast får gratis mat och husrum, tv på rummet, gratis utbildning, gratis sjukvård, egen dusch och utomhuspromenad varje dag till en kostnad för skattebetalarna på minst 3,000 kr/dygn.

Förutom neddragningen på sjukhus och vårdcentraler så förbjuder den s-märkte socialministern privata sjukhusalternativ som skulle minska lidandet i köerna; justitieministern påstår att vi ökat antalet poliser samtidigt som han stänger fler närpolisstationer än någonsin, finansministern straffbeskattar människor som i hundratals år bott i skärgårdsområden som blivit attraktiva sommarvisten för storstadsbor; 1,6 miljoner ålderspensionärer har bestulits på sina inbetalningar till ATP-systemet, 258 miljarder togs i ett svep, nu planeras ytterligare 96 miljarder på tre år, sedan slår bromsen till när resterande fondmedel inte täcker pensionsåtagandena.

Slutligen säljer nu dessa politiker ut Sverige till EU. Det är dags för oss att nu se till våra eller som Michael Moore säger om USA: Ta tillbaka landet från dom som snott det.


Om författaren

Författare:
göran holm

Om artikeln

Publicerad: 01 jun 2004 08:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: