sourze.se

Inför mer idrott i skolan

Gör Sverige mer välmående.

Två idrottslektioner i veckan är alldeles för lite. Många barn och ungdomar blir överviktiga eftersom de inte rör på sig tillräckligt och idrotten i skolan är ett bra sätt att motverka det.

Fysisk aktivitet är också bra för hälsan i stort. Man mår bättre och blir piggare. Är man piggare orkar man arbeta mer på lektionerna och skolresultaten blir bättre. Under en lång dag med många teoretiska ämnen är det skönt att få bryta och göra något helt annat ett tag.

Om barn och ungdomar ser motionen som en vana som är lika självklar som att borsta tänderna kommer de förmodligen att motionera i framtiden när de blir vuxna också. Om fler rörde på sig lite oftare skulle fler må bättre och var friskare.

När vi hade hälsovecka på vår skola hade vi idrott före lunch varje dag. Eftersom vi rörde på oss så mycket blev vi hungrigare och vi åt bättre till lunch. På eftermiddagen var vi mycket piggare och gladare än annars och vi kände verkligen att vi mådde bättre jämfört med vanliga veckor. Tyvärr varade det här bara en vecka innan vi gick tillbaka till vårat vanliga schema igen.

Inför fler idrottslektioner där eleverna har möjlighet att påverka aktiviteterna och hjälp dem att hitta en motionsform som de gillar. Lär eleverna att motion inte är något jobbigt utan något som får en att må bra.


Om författaren

Författare:
Camilla Wiberg

Om artikeln

Publicerad: 12 dec 2003 12:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: