sourze.se

Jag låg inte med grannens dotter

"Jag låg med grannens dotter". Rubriken skrevs av min vän, han på axeln, som har klövar, horn och svans. Inlägget av mig för något år sedan lästes av 4.700.

Tyvärr gick budskapet inte fram. Vi låg i vår gemensamma rabatt och lukade ogräs för hand, vi ville undvika att använda gifter. Jag hörde, att EU skulle godkänna gifter, som Sverige tidigare förbjudit. Kärleken till vår miljö, fick mig, att reagera. Utan resultat.

Jag läser, att man kan lära upp sig i sexlivet, genom att läsa morfars porrtidningar. Detta kommer mig osökt att minnas min vän, som efter att ha uppvaktat en flicka hela kvällen, såg henne försvinna med en annan kavaljer, fundersamt sade:
" Ja va fan, det är lika gott att runka, som att knulla.
Det är ju bara det, man har ingen att snacka med."

Olika äro sätten. På trettiotalet var en mordbrännare i farten. Oron spred sig i Malmö. När han till slut, blev fast, stod att läsa i avisan.
"Ynglingen stod och tittade på, samt brukade våld på sig själv. "
Troligen var ordet runka inte uppfunnet eller så var redaktören för pryd. Systembolagets mutor. Trams. Jag har blivit mutad i hela mitt verksamma liv. Alla importörer av vin, sprit och öl hade sina agenter som reste runt till krogarna. Vi kunde inte rekommendera varan om vi inte visste hur den smakade. Eller?

Det är många buteljer som har provats under de 50 åren, även besök på mässor och liknande ingick. För inte så länge sedan, kom inbjudan till en golftävling. Öltältet med mössor och halsdukar, som gåvor, besöktes. Nog var det mutor, till de i dag aktiva krogägarna och deras personal.
Men de 28 millionerna i avgångsvederlag, som Anitra skall ha, retar mig till tusen. Vad kallas detta? Bedrägeri mot skattebetalarna? Ja !

Fram till oktober 1955 fick damer bara dricka 7,5 cl. starksprit till varje måltid, då hon gick på lokal.
Ingen servitör höll på denna regel. Det skulle gå ytterligare tio år innan jag såg, en berusade kvinna. Jag arrenderade Centrumlinjens restauranger. Plötsligt, som genom ett trollslag började fylleriet att öka. Många ingripanden fick göras, killarna blev bråkiga, flickorna blev kåta, började oblygt grovhångla. De skulle till København och måla byen rød.

I spalterna läser man om upptrappat våld. Det bara är så och det får vi leva med. Det är länge sedan jag och hustrun var ute efter mörkrets inbrott. Många nyheter skall man hinna uppleva. Till en sillfrukost inköptes en stor burk matjesill av märket Falkeskog. Filéerna var som trädpinnar. Samtal till deras kontor besvarades av en rar dam, som beklagade. Flera hade klagat, så de löste sig, jag fick tre värdecheckar á trettiokronor. Gick till affären som salufört sillen och köpte gravad och rökt lax, avsett till ett nytt gästabud. Tyvärr var det försent. Checkarna gällde bara tre månader. Vid kontakt med Direktör Lawesson, fick jag besked; Falkeskogs policy, var att för hand datummärka sina checkar och detta gjorde de inga avsteg ifrån.
Nu hänger tre värdelösa värdecheckar på mitt kylskåp.

Avslutningsvis om Billy Butt. Alla de initiativ Sourze tar för att öka sitt besöksantal och antalet skribenter är välkommet. Skulle någon gång, det bli fel, är det ursäktligt. Om Billy Butt slutar tjata om sin orättvisa behandling han fått av domstolarna, kommer jag att läsa honom. Sista ledaren var bra.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 21 nov 2003 15:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: