sourze.se

När får Anna sin gata?

Att Sverige kommer hedra minnet av Anna Lindh råder det inga tvivel om. Frågan är bara hur.

Anna var en av våra allra mest älskade politiker. Hennes betydelse för Sverige var enorm och många med mig kände stort förtroende till henne och hennes sätt att bedriva politik. Vi är många som ville se just Anna leda Sverige in i framtiden.

Nu blir det inte så.

Frågan är nu hur vi väljer att hedra minnet av Anna Lindh.
Inte helt osannolikt kommer hon få gator uppkallade efter sig i var och varannan stad. I Stockholm finns det gott om gator uppdöpta efter historiska personer. Olof Palmes gata vid Hötorget är en av dem. Sveavägen en annan. Birger Jarlsgatan en tredje. Klart Anna Lindh ska ha en egen gata. Och jag kan inte tänka mig en bättre gata för att hedra Anna än den som löper från centrala Stockholm, via Gallerian och Nordiska kompaniet, rakt ut mot vattnet och vidare mot Djurgården.

Det är dags att döpa om Hamngatan.


Om författaren

Författare:
Jimmy Forsberg

Om artikeln

Publicerad: 13 sep 2003 12:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: