I artikeln "Mat på 20 minuter eller mindre" skrev Sten O. Andersson på Sourze bland annat så här om hur man kan svänga ihop en pastasås:
"Fräs margarin, eventuellt med finhackad lök, svamp, fyll på med litet vetemjöl, därefter mjölk. Du kan också bara göra en vitsås och blanda i rester, finhackade, som du har."
Jag tillämpade detta på följande sätt när jag gjorde en kvällsvard åt mig:
Först satte jag på pasta på spisen.
I frysen fanns fläskkotletter frysta en och en. Jag körde en sådan på full rulle i mikron i två minuter så att den blev tinad men endast tillagad på ytan. Skar den sedan i tärningar.
Skalade och hackade en gul lök och en vitlöksklyfta.
Fräste köttet i olja. La åt sidan.
Fräste lök och vitlök.
Pudrade på lite mjöl och rörde om.
Hällde på lite flytande kycklingbuljong och rörde om. Jodå. Fungerar!
Hällde på lite mjölk och rörde om.
Rörde ner köttbitarna och rörde om tills det blev varmt.
Under tiden hade pastan blivit klar. Avhälldes i durkslag, sedan tillbaka i kastrull. Aningen olja och vitpeppar tillsattes under omrörning.
Därmed var det hela klart.
För övrigt kokar inte pastan över så lätt om man tillsätter lite olja i kokvattnet.
Av Magnus Löwendahl 30 maj 2003 10:06 |
Författare:
Magnus Löwendahl
Publicerad: 30 maj 2003 10:06
Ingen faktatext angiven föreslå
Artikeln är inte placerad. föreslå