sourze.se

Vem kan jag lita på?

Jag retar mig inte längre på politiker och makthavare, som skor och gottar sig med våra skattepengar.

Inte heller partiledare som piskar fritänkande partikamrater, de som inte vill rätta in sig i ledet.

Vad retar jag mig då på?

Svar: Alla väljare, gräsrötter och medborgare som, uppenbarligen, tar politiker och makthavare för att vara bättre människor än dom själva.

Statsminister Göran Persson representerar ett högskatteparti, ändå har han genom skatteplanering lyckats sänka skatten med 210 000 kronor, på sin statsministerlön. Han är partiledare för ett parti som säger att höga skatter är ett måste för att behålla den offentligt finansierade välfärden. Men själv väljer han att inte betala solidarisk skatt.

En duktig frilansskribent avslöjar i en kvällstidning att Björn Eriksson – före detta rikspolischef – åkt bil semestertid på statens bekostnad. Sant köpt sprit till en privat fest, men låtit skattebetalarna stå för notan.

Om jag blir arg och förbannad när jag läser det?
Inte det minsta, jag har valt att ta det för givet politiker och makthavare i statens tjänst någon gång myglar och blir tagna med fingrarna i syltburken. Jag köper det, det är inte makthavarna som har problem, utan vi medborgare, som inte visar dom vår vrede. Det är vi som kan välja bort dom, genom att ringa, skriva och skälla ut dom. Samt tack ni journalister, tredje statsmakten, som avslöjar dom i demokratins namn.


Om författaren

Författare:
Yohannis Petersson

Om artikeln

Publicerad: 06 maj 2003 10:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: