sourze.se

Ett brev

Hur står det till där i samojedernas land? Något nytt?
Jag skall berätta här om en dröm jag hade härom natten...

Tjänare, Lars-Ivar!

Hur står det till där i samojedernas land? Något nytt?
Jag skall berätta här om en dröm jag hade härom natten efter TV AKTUELLT, där en glad och självsäker expertprofessor stoltserade med påståendet, att han kommit på den alldeles självklara idén om återanvändandet av kärnkraftverkens kylvatten. Om detta snackade vi om redan under vår tid i Simpevarp!

Denna professor och vår massmedias egen Gudrun - du vet hon med självsmörjande munläder och hjärna som ett samurajsvärd - påverkade antagligen mig så, att jag hade en långvarig och häftig dröm inatt:

I drömmen hade Gudrun och jag fått en lysande idé och bildat ett gemensamt aktiebolag, "SPA-HOTEL BARSEBÄCK" AB

I styrelsen hade vi valt:

ORDFÖRANDE: Gudrun själv.
Hon residerar numera som landshövding i Halmstad. Men hon har också ett stående erbjudande från Göran I om ambassadörsjobb i Panmunjom, i Nord Korea. Det finns ingen plats som är längre bort.

V. OFÖRANDE: Tricky Ilmar från Malmö för hans förmåga att få tanternas strumpbyxor korva sig ner till hasorna med sin smekande och väl välmodulerade nasar-röst.

SEKRETERARE: Mona Toblerone för hennes förmåga att hålla reda på kvitton.

INTERNREVISOR: Tråkige Bosse, en herre utan matematisk begåvning, men som är noggrann och lydig. Han är bara så jävla tråkig, att klockorna stannar när han talar, men hans obefintliga karisma gör också, att han kan stiga, tillexempel; in i dambastun, utan att någon där upptäcker honom.

BOKFÖRARE:Jätten Marjasin, en berömd ryss med saxen, var naturligtvis självskrien som den expert han är.

KONTROLLANT: Möller Du vet, han med motorcykeln. Han blev utnämnd efter alla stölder och rån i anläggningen som vi i vanlig ordning anmälde till Halmstadpolisen. Först efter tre dagar kom dom i sex bilar med fyra konstaplar i varje, drog blåvita pappersremsor runt anläggningen, kröp runt på alla fyra och skrev upp badarnas förnamn, varefter kommissarien sa till avdelningsföreståndaren, att han såg allvarligt på ärendet. Då beslutade vi att anställa den där Möller med cykeln. Det var billigare än alla rån och stölder. Sen dess har vi inte haft en enda stöld och vi har fått vår försäkring åter godkänd.

Rikspolismästaren hörde av sig härom dan och sa, att han såg fortfarande mycket allvarligt på ärendet.

SUPPLEANTER:

- Undertecknad på grund av 50 procentig aktieägare.
- Helbrägdagöraren Karlsson, han som lovade hela halva
svenska folket inom två år. Han gör bra reklam för vårt hälsobrunn.
- Karlsson Gråskägg. Han införde omedelbart seden med
trevliga arbetsluncher i våra styrelsemöten med brännvin, fruntimmer och rajtan-tajtan. Oftast är det också han som organiserar våra styrelsemöten - mot ett lämpligt pensions-tillskott förstås.

Till VD föreslog jag Anitra, men Gudrun sa stopp. Hon var rädd för att Anitra skulle omedelbart sparka ut styrelseordföranden. Jag försökte ta kontakt med Goran I, men hans sekreterare meddelade att han var upptagen med att köra över Steen i Harpsund?

Var vi då tvungna att anställa en före detta styrelseproffs, Nisse Rahmqvist som tillförordnad VD eftersom vi med honom i ledningen kunde göra som vi ville med våra styrelsearvoden och pensionsfallskärmar.

Det tog oss sju år att få bygglovet godkänt av Miljöpartiets Peter Torsk Han tog sig ett nytt efternamn efter han torskat mot Helmuth Fischler och vackra Maria, som åkte taxi för 300 000 kronor bara för detta ärende. Hon påstod att taxi var kollektivtrafik bara man såg till, att kollektivet betalar fiolerna. Det gör de och Maria dra av dessutom summan i sin deklaration.

MP´s Peter och vackra Maria är föresten numera de som bestämmer över regeringen. HSB Göran I, numera "Han Som Bestämde" kallad, får säga vad han vill, men så är det.

Gudrun kan övertala alla. Inför MP lovade hon förbjuda torskfisket för alla svenska medborgare inom anläggningens område som sträcker sig lika långt som det varma kyl-vattnet från Barsebäck. Området markerades med ljusbojar och Doktor Gahrton fick det godkänt i EU som varande privat tomtmark. Gahrton fick också ett årligt klippkort till anläggningen. Han krävde dock att vi alltid titulerar honom som Doktor, med stort D. Han har lärt sig mycket nytt i Brüssel.

I vår femstjärniga restaurang serveras numera dagens torsk varje dag. Vi har nämligen anställt en polack som drar upp våra snabbväxande torskar - jag menar nyktra sådana som simmar - ur det varma kylvattnet där dom snabbt blir stora som valar.

Idén med "SPA-HOTEL BARSEBÄCK" AB är, att anläggningen får gratis varmvat-ten 30 m3/min från kärnkraftverket. Dessutom har Gudrun ordnat med stöd av centerpartiet, att Kävlinge kommun och naturskyddsverket betalar oss 13 kronor tonnet som ersättning mot att vi tar hand om samma vatten. I förhandlingarna med kommungubbarna kallade hon det för avloppsvatten. Maud, sin vana trogen var inte påläst, förstod bara litet av ingenting om kärnkraftverken. Hon gick med på vad som helst bara hon fick flina upp sig framför TV-kameran. Och det ordnade vår fiffiga Gudrun. Hon kan hon och är alltid påläst.

Finansieringen ordnades av Vattenfall, som fick avstå 300 miljoner av åratals rövarpriser på sin elektricitet och överdebiteringar från sina kunder. Det ordnade Gudrun med hjälp av Göran I. Hon hotade annars att före nästa val ge ut sina memoarer och berätta allt.

Bolagets affärer går som smort. Nu badar folk året runt i anläggningens otaliga bassänger och jacuzzis som håller ständigt 32 grader. Danskarna misstänker också, att vatt-net är lite radioaktivt och de därmed får ett extra hälsokick på köpet.

Danskarna fick ögonen på vår hälsobrunn efter att drottning Margarethe som var den som invigde anläggningen, fick eget klippkort i guld. Marjasin fick också ett, men i koppar. Han är ju så förtjust i att klippa, sa han. Vi har föresten ett erbjudande från danska regeringen att överta "Skodsborgs Hälsobad". Men du skall hålla det för dig själv än så länge. Annars får vi hela danska kulturetablissemanget över oss.

Efter att vi tredubblade priserna för våra ryska gäster, stormades anläggningen av den ryska maffian och deras kärringar. De vill alltid skryta där hemma i vilka dyrbara etablissemang de bott i utomlands. Också det var Gudruns idé. Hon satt också upp en egen pälsaffär i foajén och säljer där pälsar till femdubbla ockerpriser. Hon har gamla kontakter i Ryssland och köper in dem billigt. Ryssarna är som galna efter dem, de gillar inte så mycket efter pälsarna som de enormt höga priserna. Och kommersen i Gudruns pälsaffär växer dag för dag.

Hon har också infört rysk parfym, men det gick inte så bra -även efter det hon fyrdubblat priserna luktade de likaväl som begagnade ryska filtstövlar.

Nu har vi planer på att bygga en dotteranläggning i Bua på västkusten Dit kan vi locka norrmän genom att bjuda dem gratis hembränt som vi köper genom annons i Aftenposten, du vet tidningen som kommer på morgonen. Norrmännen har numera tagit den svenska ovanan att förbjuda allting. Nu har de också förbjudit annonsförbjudet i tidningarna. Vi har lovat det norska nykterhetsförbundet att minska supandet i Norge med 20 procent. De skall supa i Bua i stället.

Vill du veta mer läs del 2!

Hälsningar,

Esa Salmi
Bua den 7 september 2006


Om författaren

Författare:
Esa Salmi

Om artikeln

Publicerad: 14 feb 2003 12:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: